Σκληραίνει η νομοθεσία για όσους βάζουν φωτιές – Βαρύτατα πρόστιμα μέχρι και 30.000 ευρώ για τους εμπρηστές

Σκληραίνει η νομοθεσία για όσους βάζουν φωτιές – Βαρύτατα πρόστιμα μέχρι και 30.000 ευρώ για τους εμπρηστές

Η επιβολή των προστίμων θα γίνεται κλιμακωτά και θα λαμβάνεται υπόψιν η ζημιά που προκάλεσε η πυρκαγιά

Αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα που θα φτάνουν μέχρι τα 30.000 αναμένεται να έρχονται οι εμπρηστές καθώς η κυβέρνηση έχει πάρει τη μεγάλη απόφαση να κάνει πιο αυστηρή την νομοθεσία και να τιμωρεί παραδειγματικά όσους φταίνει για τις φωτιές.

Όπως επεσήμανε σε σχετικό της ρεπορτάζ το πρωί της Τρίτης 1/8 η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα Mega» με τον Νικήτα Κορωνάκη και τη Στέλλα Στυλιανού το πρόστιμο για πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια θα φτάσει μέχρι και τα 30.000 ευρώ, ενώ μέχρι και σήμερα άγγιζε τα 300 ευρώ.

Στη συνέχεια η επιβολή των προστίμων θα γίνεται κλιμακωτά και θα λαμβάνεται υπόψιν η ζημιά που προκάλεσε η πυρκαγιά ή εάν ο εμπρηστής έχει συλληφθεί ξανά στο παρελθόν.

Στην τρίτη περίπτωση το πρόστιμο θα ανεβαίνει ανάλογα με τη χρέωση της κινητοποίησης των απαιτούμενων πυροσβεστικών δυνάμεων, δηλαδή τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις που θα ενεργήσουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Η αύξηση των προστίμων όσον αφορά τους εμπρησμούς έχει αποτρεπτική λειτουργία, σύμφωνα με όσο ισχυρίζονται κυβερνητικές πηγές.