Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός από το σχολείο της 14χρονης που πέθανε στην Πάτρα – «Ένα κορίτσι καλοσυνάτο, γεμάτο ζωή»

Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός από το σχολείο της 14χρονης που πέθανε στην Πάτρα – «Ένα κορίτσι καλοσυνάτο, γεμάτο ζωή»

«Να μην χαθούν άλλα παιδιά στους δρόμους της χώρας μας»

Ανατριχιαστικός είναι ο αποχαιρετισμός από το σχολείο της, το 15ο Γυμνάσιο Πατρών, στην 14χρονη Χριστίνα που άφησε την τελευταία της πνοή μετά από τροχαίο ενώ η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (31/7) και όλοι θα είναι ντυμένοι στα λευκά.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» όλοι μιλούν για ένα καλοσυνάτο κορίτσι, γεμάτο ζωή και αδυνατούν να πιστέψουν πως πλέον δεν είναι ανάμεσά τους.

Το μήνυμα από το 15ο Γυμνάσιο Πατρών:

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της μαθήτριας της Γ΄ τάξης του 15ου Γυμνασίου Πάτρας, Χριστίνας Γαρουφαλή, που έφυγε τόσο πρόωρα και άδικα από τη ζωή.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει σε όλους μας βαθιά θλίψη, που δύσκολα μπορούμε να την αποτυπώσουμε σε λίγες γραμμές. Θυμόμαστε τη Χριστίνα ως ένα κορίτσι καλοσυνάτο, γεμάτο ζωή και έτσι θέλουμε να την κρατήσουμε στο μυαλό μας.

Στη μνήμη της, δεσμευόμαστε ότι, ως σχολική κοινότητα, θα δραστηριοποιηθούμε με κάθε τρόπο για να μην χαθούν άλλα παιδιά στους δρόμους της χώρας μας.

Καλό ταξίδι Χριστίνα…

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 15ου Γυμνασίου Πάτρας.

Η 14χρονη Χριστίνα έδινε μάχη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, για να κρατηθεί στη ζωή από τα ξημερώματα της 9ης Ιουλίου, οπότε και έπεσε θύμα τροχαίου, στην περιοχή του Ρίου, όταν το μηχανάκι που οδηγούσε 16χρονος φίλος της, ο οποίος τραυματίστηκε, συγκρούστηκε με ΙΧ.

Οι γονείς της πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανα της πολυαγαπημένης τους Χριστίνας και έτσι ο θάνατός της θα δώσει ζωή σε συναθρώπους μας.