Ξεκινούν οι διακοπές του Αυγούστου – Πληρότητες που αγγίζουν το 100% στα πλοία

Ξεκινούν οι διακοπές του Αυγούστου – Πληρότητες που αγγίζουν το 100% στα πλοία

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών

Εγκαταλείπουν το κλεινόν άστυ οι αδειούχοι. Οι διακοπές του Αυγούστου ξεκινούν και επίσημα και η κίνηση είναι αρκετά αυξημένη από νωρίς το πρωί της Κυριακής (30/7) στο λιμάνι του Πειραιά αλλά και στα διόδια.

Τα πλοία αναχωρούν από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας με πληρότητες που αγγίζουν το 100% ενώ παρόμοια είναι και η εικόνα στο σταθμό των ΚΤΕΛ στον Κηφισό με τα λεωφορεία να φεύγουν γεμάτα.

Από την Παρασκευή (28/7) έως και σήμερα Κυριακή (30/7) εκτιμάται πως από το λιμάνι του Πειραιά θα φύγουν περίπου 73.000 ταξιδιώτες με πιο δημοφιλείς προορισμούς την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες.

Χθες, Σάββατο αναχώρησαν από το λιμάνι του Πειραιά τουλάχιστον 24.000 ταξιδιώτες, ενώ σήμερα Κυριακή αναμένεται να φύγουν πάνω από 26.000 επιβάτες.

Κυριότεροι προορισμοί των εκδρομέων είναι η Τήνος και η Πάρος, με την πληρότητα σε αυτά τα δύο νησιών των Κυκλάδων να φτάνει το 100%.

Παράλληλα η κίνηση στους δύο μεγάλους αυτοκινητοδρόμους κορυφώνεται. Ειδικότερα το Σάββατο από το πρωί έως το μεσημέρι σχηματίστηκαν ουρές στα διόδια Ελευσίνας ωστόσο στη συνέχεια η κατάσταση εξομαλύνθηκε.

«Ανεβαίνει» τον Αύγουστο ο τουρισμός

Στα καλύτερά της βρίσκεται η χώρα μας τον Αύγουστο όσον αφορά τον τουρισμό. Τον πλέον παραγωγικό μήνα της σεζόν οι κρατήσεις και τα έσοδα αυξάνονται.

Με πληρότητα που ξεπερνά το 90% και να «αγγίζει» ακόμη και το 100% οι νησιωτικοί προορισμοί πρωταγωνιστούν στην παγκόσμια τουριστική σκακιέρα και εφέτος.