Δύο συλλήψεις μετά την άγρια συμπλοκή οπαδών με ρόπαλα στο Ηράκλειο της Κρήτης

Δύο συλλήψεις μετά την άγρια συμπλοκή οπαδών με ρόπαλα στο Ηράκλειο της Κρήτης

Σχηματίσθηκε δικογραφία για συνολικά εννέα άτομα

Έρευνα πραγματοποιουν τα στελέχη της Ασφάλειας Ηρακλείου, σχετικά με περιστατικό αθλητικής βίας στην πόλη. Ήδη συνελήφθησαν δύο άτομα, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία για συνολικά εννέα.

Πρόκειται για οκτώ ημεδαπούς και έναν αλλοδαπό, οι οποίοι ελέγχονται για αδικήματα που αφορούν στη νομοθεσία περί αθλητισμού, συμπλοκής, όπλων και βεγγαλικών-ειδών πυροτεχνίας.

Η έρευνα ξεκίνησε με αφορμή περιστατικό συμπλοκής μεταξύ οπαδών αθλητικών ομάδων που συνέβη χθες, Παρασκευή (28/7) κατά τις βραδινές ώρες στο Ηράκλειο. Από αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν τα εννέα ατόμα, οπαδοί αθλητικών ομάδων που συνεπλάκησαν μεταξύ τους χρησιμοποιώντας κράνη, ρόπαλα και μεταλλικά αντικείμενα σε περιοχή της πόλης.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες τους, κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αυτοσχέδια ξύλινα ρόπαλα και κοντάρια, είδη ένδυσης και κράνη μοτοσικλετών σχετιζόμενα με την ερευνούμενη υπόθεση, ενώ συνελήφθησαν δύο ημεδαποί.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία και η προανάκριση συνεχίζεται από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.