Καρφωμένο βλήμα από τις τρομακτικές εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο – Δείτε βίντεο

Καρφωμένο βλήμα από τις τρομακτικές εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο – Δείτε βίντεο

Τι λέει ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Όπλων

Ένα καρφωμένο βλήμα μετά τις τρομακτικές εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο. Τις εικόνες μετέδωσε η εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ.

Σε δηλώσεις του σήμερα στην ΕΡΤ ο Θεόδωρος Λιόλιος, καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής, Αναπληρωτής Διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Όπλων, τόνισε:

«Αυτό που ανησυχεί τον κόσμο τώρα είναι το τεράστιο αυτό ατύχημα που έχει συμβεί στην αποθήκη πυρομαχικών που αποκαλύφθηκε κιόλας. Και τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται στα υλικά που υπάρχουν εκεί».

 

«Βλέποντας την ιστοσελίδα της Πολεμικής Αεροπορίας διαπιστώνει κανείς ότι τα πυρομαχικά που υπάρχουν είναι βόμβες άφεσης, βαρύτητας, πολύ μεγάλης ισχύος που μπορεί να προκαλέσουν πολύ μεγάλη καταστροφή» εξήγησε ο διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Όπλων.

Μιλώντας για το θέμα των πυρομαχικών και τις ισχυρές εκρήξεις που ακολούθησαν, τόνισε ότι ο κόσμος θα πρέπει να απομακρύνεται από παράθυρα και τζαμαρίες για να μη τραυματιστεί.

«Κανείς δεν συλλέγει και δεν αγγίζει άγνωστα μεταλλικά αντικείμενα γύρω από την περιοχή σε ακτίνα τουλάχιστον δύο – τριών χιλιομέτρων, μέχρι οι ένοπλες δυνάμεις και οι κρατικοί φορείς να δώσουν αυτό το δικαίωμα, διότι υπάρχει ακόμη ένας μικρός κίνδυνος από πυρομαχικά που δεν έχουν σκάσει» σημείωσε.