Παρίσταναν τους τουρίστες και «άνοιγαν» ενοικιαζόμενες κατοικίες και καταλύματα σε Πάρο και Σαντορίνη

Παρίσταναν τους τουρίστες και «άνοιγαν» ενοικιαζόμενες κατοικίες και καταλύματα σε Πάρο και Σαντορίνη

Συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί που διέπραξαν συνολικά εννέα κλοπές στα δύο νησιά των Κυκλάδων

Δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν χθες Τετάρτη στην Πάρο, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κατ’ επάγγελμα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης και συνδυαστικής έρευνας της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Θήρας και του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου, διακριβώθηκε ότι κατά τον τελευταίο μήνα οι δράστες ενεργώντας από κοινού στόχευαν σε ενοικιαζόμενες κατοικίες και καταλύματα, τα οποία παραβίαζαν και αφαιρούσαν προσωπικά αντικείμενα, χρήματα, τιμαλφή και κουτιά ασφαλείας (safe boxes) με το περιεχόμενο τους.

Έπειτα από σκιαγράφηση του τρόπου δράσης (modus operandi) τους και αξιολόγηση στοιχείων, στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου κατάφεραν να εντοπίσουν τους δύο αλλοδαπούς, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν αντικείμενα που αναγνωρίστηκαν ως προϊόντα κλοπής. Από τη μελέτη της εγκληματικής τους δραστηριότητας εξιχνιάστηκαν συνολικά εννέα περιπτώσεις κλοπής, από τις οποίες πέντε διέπραξαν στην Πάρο (από 25 Ιουνίου έως 6 Ιουλίου 2023) και τέσσερις στη Σαντορίνη (από 25 έως 26 Ιουλίου 2023).

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου.