Φονική φωτιά στη Μαγνησία: Δύο νεκροί από την πύρινη λαίλαπα – Ανεξέλεγκτο εξακολουθεί να καίει το μέτωπο

Φονική φωτιά στη Μαγνησία: Δύο νεκροί από την πύρινη λαίλαπα – Ανεξέλεγκτο εξακολουθεί να καίει το μέτωπο

Μία γυναίκα βρέθηκε απανθρακωμένη μέσα στο τροχόσπιτό της - Απανθρακωμένος βρέθηκε και ο αγνοούμενος κτηνοτρόφος - Σε επιφυλακή οι κάτοικοι έξι οικισμών

Δύο νεκροί στη Μαγνησία είναι ο έως τώρα τραγικός απολογισμός της μεγάλης φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή, με το πύρινο μέτωπο να είναι ανεξέλεγκτο.

Συγκεκριμένα, νεκρή βρέθηκε μία γυναίκα στην περιοχή Χοροστάσι του Αλμυρού στο Βόλο. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από την Πυροσβεστική που επικαλείται το ΑΠΕ, η σορός της γυναίκας βρέθηκε απανθρακωμένη μέσα στο τροχόσπιτό της, ενώ στην περιοχή είχε εκδηλωθεί φωτιά. Σε κοντινή απόσταση από τη σορό της γυναίκας, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, βρέθηκε ένας άνδρας σε ημιλιπόθυμη κατάσταση ο οποίος στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, καθώς είχε εισπνεύσει καπνό. Ο άνδρας, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, είναι καλά στην υγεία του, ενώ μαζί του βρισκόταν κι ακόμη ένας άνδρας, ο οποίος δεν χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Ακόμη, νεκρός βρέθηκε ένας άνδρας στην περιοχή Άγιος Γεώργιος Φερών στη Μαγνησία. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, πρόκειται για έναν 47χρονο κτηνοτρόφο που αγνοούταν. Η σορός του άνδρα βρέθηκε απανθρακωμένη σε δασική έκταση, κοντά στην κτηνοτροφική του μονάδα.

Μήνυμα του 112 στους κατοίκους έξι περιοχών

Το πύρινο μέτωπο εξακολουθεί να είναι ανεξέλεγκτο με την Πολιτική Προστασία να καλεί μέσω μηνύματος του 112 όσους βρίσκονται στις περιοχές Γλαφυρά, Κάκκαβος, Μελισσιάτικα, Φυτόκο, Λούτζιγκα και Κογιάτικα να παραμείνουν σε ετοιμότητα και ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών, σε περίπτωση που χρειαστεί να εκκενώσουν.

Xωρίς ηλεκτρικό ρεύμα οι πυρόπληκτες περιοχές - Περιορισμένο και σε έλλειψη το νερό στο Βόλο

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις περιοχές που έχουν πληγεί από τη μεγάλη φωτιά στην περιοχή του Βελεστίνου, των Βιομηχανικών Περιοχών του Βόλου και πολλών προαστίων του, αφού έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα το Βελεστίνο, ο Άγιος Γεώργιος Φερών, το Σέσκλο και ενδιάμεσοι οικισμοί. Το πρόβλημα επιτείνεται και από την διακοπή της υδροδότησης των ίδιων περιοχών, ενώ μέσα στον Βόλο η υδροδότηση είναι πολύ περιορισμένη, αφού λόγω της φωτιάς έχει τεθεί εκτός λειτουργίας το υδραγωγείο που βρίσκεται στην περιοχή, με αποτέλεσμα να υπάρχει απώλεια 1.000 κυβικών μέτρων νερού ανά ώρα, η κατάσταση να οδηγείται στην εξάντληση των αποθεμάτων νερού στις δεξαμενές και να μην υπάρχει πίεση στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης.

Η ΔΕΥΑΜ Βόλου με ανακοίνωσή της απευθύνει έκκληση στους πολίτες "να περιορίσουν τη κατανάλωση νερού στο ελάχιστο ώστε να μην υπάρξει έλλειψη υδροδότησης λόγω της χαμηλής πίεσης του δικτύου, αφού η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή του Σέσκλου προκάλεσε βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ και κατά συνέπεια η κεντρική δεξαμενή της περιοχής καθίσταται εκτός λειτουργίας, διατηρώντας ελάχιστα αποθέματα νερού. Εκτιμάται πως η υδροδότηση στην εν λόγω περιοχή θα αποκατασταθεί πλήρως τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Παρόμοια προβλήματα με την περιοχή του Σέσκλου δημιουργούνται λόγω της έλλειψης ηλεκτρικής ενέργειας και στη Χρυσή Ακτή Παναγιάς, όπου ακόμη υπάρχει υδροδότηση, αλλά όταν εξαντληθούν τα αποθέματα της δεξαμενής θα υπάρξει διακοπή υδροδότησης έως την επαναφορά του ρεύματος".

Κλειστές αύριο η Α΄ και Β΄ ΒΙΠΕ Βόλου

Κλειστές θα παραμείνουν απόψε κατά την νυχτερινή βάρδια και αύριο όλη μέρα, η Α΄ και Β΄ ΒΙΠΕ Βόλου, με κοινή απόφαση του Εργατικού Κέντρου Βόλου, της Επιθεώρησης Εργασίας και του Υπουργείου Εργασίας.