Διακινητές μεταναστών μετέφεραν με ταχύπλοο 35 αλλοδαπούς στην Κύμη Ευβοίας

Διακινητές μεταναστών μετέφεραν με ταχύπλοο 35 αλλοδαπούς στην Κύμη Ευβοίας

Συνελήφθησαν οι δύο χειριστές και οι παράτυποι μετανάστες που είχαν αποβιβαστεί στην ακτή

Ένα λευκό μηχανοκίνητο σκάφος μήκους περίπου 15 μ. με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες, το οποίο απομακρυνόταν από την θαλάσσια περιοχή Βυθούρη στην Κύμη Ευβοίας προς την ανοιχτή θάλασσα με κατεύθυνση τις τουρκικές ακτές, εντόπισε βραδινές ώρες της Τρίτης το πλήρωμα περιπολικού σκάφους του Λιμενικού.

Το εν λόγω σκάφος ακινητοποιήθηκε με τη συνδρομή έτερου περιπολικού σκάφους και συνελήφθησαν οι δύο επιβαίνοντες διακινητές για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 29 παρ. 5 του Ν.4251/2014. Το σκάφος μεταφέρθηκε ασφαλώς στο λιμένα Κύμης, όπου και κατασχέθηκε. Παράλληλα εντοπίσθηκαν στην παραλία Βυθούρη 35 αλλοδαποί, οι οποίοι πρόκειται να παραδοθούν στο Α.Τ. Χαλκίδας για εφαρμογή του μέτρου της διοικητικής απέλασης.

Η Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Κύμης, προβαίνει σε ανάλυση και επεξεργασία όλων των στοιχείων που έχουν προκύψει μέχρι στιγμής και διερευνά την ενδεχόμενη συμμετοχή των δυο συλληφθέντων σε λοιπές υποθέσεις παράνομης διακίνησης μεταναστών, καθώς επίσης και τη συνεργασία τους με έτερα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.