Χάος με τις πυρκαγιές: Εκκενώνεται το Βάτι στη Ρόδο – Εκκενώθηκε το χωριό Λούτσες στην Κέρκυρα, κινδυνεύουν κατοικίες

Χάος με τις πυρκαγιές: Εκκενώνεται το Βάτι στη Ρόδο – Εκκενώθηκε το χωριό Λούτσες στην Κέρκυρα, κινδυνεύουν κατοικίες

Δείτε εικόνες από την πύρινη «κόλαση»

Μία ακόμη ημέρα πύρινου εφιάλτη στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, την εκκένωση του χωριού Βάτι αποφάσισε πριν από λίγο το υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής, δεδομένου ότι το μέτωπο της φωτιάς έχει φθάσει κοντά στο χωριό. Ήδη, μέσω του συστήματος 112 ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι του χωριού να απομακρυνθούν.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Βάτι, εκκενώστε τώρα προς Λίνδο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών».

 

 

Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στο συγκεκριμένο μέτωπο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντές, ενώ συνεχίζονται και οι ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Παράλληλα, σε προληπτική εκκένωση του χωριού Λούτσες προς Αχαράβη προχώρσανοι αρχές στην Κέρκυρα, μετά τις σημερινές αναζωπυρώσεις στην περιοχή. Σε ετοιμότητα για εκκένωση βρίσκονται και οι κάτοικοι του χωριού Λαύκι.

 

Ένα τζιπ της Πυροσβεστικής με τους διοικητές των δυνάμεων της Κέρκυρας, εγκλωβίστηκε στις Λούτσες και χρειάστηκε να επιχειρήσει πυροσβεστικό όχημα για να απεγκλωβιστούν.

 

 

Αν και το απόγευμα της Δευτέρας φάνηκε η κατάσταση να είναι ελεγχόμενη και υπήρξε σχετική ύφεση, τις πρώτες πρωινές ώρες η φωτιά φούντωσε και πάλι, διάνυσε μεγάλη απόσταση και έχει ήδη φτάσει κοντά στο χωρίο Λούτσες. Ο άνεμος έχει ενισχυθεί.

 

Εικόνες από τη φωτιά στην Κέρκυρα: