Καίγεται η Ρόδος: Η φωτιά έφτασε στο χωριό Ασκληπιείο – Τι γίνεται στα άλλα μέτωπα σε Κάρυστο, Κέρκυρα, Αίγιο

Καίγεται η Ρόδος: Η φωτιά έφτασε στο χωριό Ασκληπιείο – Τι γίνεται στα άλλα μέτωπα σε Κάρυστο, Κέρκυρα, Αίγιο

Μάχη για 7η ημέρα με τις φλόγες

Μια ακόμη ημέρα πύρινου εφιάλτη ζει η Ρόδος με τη φωτιά να φτάνει σήμερα στο χωριό Ασκληπιείο. Η νέα αναζωπύρωση προκλήθηκε την ώρα που οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για έβδομη ημέρα με τις φλόγες στο νησί.

Η φωτιά έχει μπει στις αυλές των πρώτων σπιτιών, ενώ πάνω από το χωριό πετούν εναέρια μέσα.

Η ατμόσφαιρα στο σημείο είναι αποπνικτική από τη φωτιά.

 

Η ατμόσφαιρα στο σημείο είναι αποπνικτική από τη φωτιά.

 

Η ενημέρωση λίγη ώρα πριν από την τελευταία αυτή εξέλιξη ανέφερε πως η πυρκαγιά στη Ρόδο ήταν σε ύφεση. Οι ίδιες πληροφορίες σημείωναν ότι στη δυτική πλευρά συνεχίζονται οι επιχειρήσεις σε εστίες στον Ασκληπιείο και στα Λάερμα. Στην ανατολική πλευρά πάει καλά, συνεχίζονται οι επιχειρήσεις νότια Απολλωνα – Στεφανιας προς Μάλωνα.

 

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, δύο μέτωπα κινήθηκαν στο χωριό Ασκληπιείο και ένα τρίτο ανατολικά ανάμεσα σε Μάσαρη και Μαλώνα, ενώ αναζωπυρώσεις σημειώνονταν διαδοχικά σε πολλά σημεία ανάμεσα σε Απόλλωνα και Πλατάνια, που επίσης αντιμετωπίστηκαν από τις ομάδες δασοπυρόσβεσης. Όλο το βράδυ επιχειρούσαν 266 πυροσβέστες με 55 οχήματα και 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 4 έως 5 μποφόρ ενώ οι θερμοκρασίες και σήμερα είναι ιδιαίτερα υψηλές.

Στην Υλίκη, η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί.

Στην Κάρυστο, η πυρκαγιά έχει ανοίξει νότια όπου επιχειρούν επίγειες δυνάμεις. Το βράδυ ανοίχτηκε ζώνη με χωματουργικά προς Πλατανιστός αλλά εξακολουθεί να έχει ενεργό μέτωπο. Επιχειρούν ένα CL-215 και 2 CL-415, ενώ θα σταλεί και ένα Ε/Π.

Στην Κέρκυρα, η πυρκαγιά κόπηκε στα χωριά Σάντα και Μεγγουλα. Εξακολουθεί να υπάρχει ενεργό μέτωπο ψηλά σε Βιλατουροι και Απολύσει, όπου γίνεται προσπάθεια σε μέτωπο 300 μέτρων. Επίσης, υπάρχει ενεργό μέτωπο στην Περίθεια απ’ όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά. Επιχειρούν ένα ΑΒ-214, 2 PZL και ένα Mi-8.

Στο Αίγιο υπάρχουν ενεργά μέτωπα σε Τράπεζα, όπου κόπηκε η φωτιά πριν μπει στα σπίτια, ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις νότια από τον ορεινό όγκο του Διακοπτού από Μαρούσι προς Καθολικό. Επιχειρούν ένα ΑΒ-214, ένα S-64 και 2 CL-215.