Τραγωδία στην Πάτρα: Ένας νεκρός και 12 τραυματίες ανασύρθηκαν από τα χαλάσματα της γέφυρας

Τραγωδία στην Πάτρα: Ένας νεκρός και 12 τραυματίες ανασύρθηκαν από τα χαλάσματα της γέφυρας

Γίνεται προσπάθεια να εντοπιστούν τυχόν εγκλωβισμένοι - «Σώθηκα από θαύμα», συγκλονίζει η μαρτυρία αυτόπτη

«Ένας νεκρός, δύο σοβαρά τραυματίες και άλλοι δύο με ελαφρύτερα τραύματα, έχουν ανασυρθεί κάτω από το τμήμα της μεγάλης περιμετρικής της Πάτρας, το οποίο κατέρρευσε, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από το ΕΚΑΒ», ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος.

Όπως πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης, «αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για την απομάκρυνση βαρέων μηχανημάτων που βρίσκονται πάνω από το τμήμα της γέφυρας που κατέρρευσε, ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ή όχι εγκλωβισμένα άτομα».

Στους 12 οι τραυματίες

Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, μέχρι τώρα, οι πυροσβέστες, που μετέχουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, έχουν ανασύρει κάτω από τα συντρίμμια έναν νεκρό και 12 τραυματίες.

Έξι από τους τραυματίες έχουν διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο και άλλοι έξι στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας».

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι τέσσερις από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

«Γλίτωσα από θαύμα, ήμουν στη γωνία»

Ενας άνδρας που ήταν κοντά στη γέφυρα που κατέρρευσε στην Πάτρα μίλησε για το περιστατικό, σημειώνοντας ότι ήταν στη γωνία και γλίτωσε από θαύμα, ενώ δήλωσε ότι είδε άλλα δύο με τρία άτομα που ήταν θαμμένα στα συντρίμμια.

«Ήμουν εγώ και ο αδερφός μου από κάτω. Μαζεύαμε παλιοσίδερα και έπεσε η γέφυρα πάνω μας. Γλίτωσα από θαύμα, ήμουν στη γωνία. Έχει δύο – τρία άτομα θαμμένα. Τους είδα μπροστά μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.