Μεγάλη φωτιά στη Ρόδο: Ακυρώθηκε η εντολή εκκένωσης της κοινότητας Απόλλωνα

Μεγάλη φωτιά στη Ρόδο:  Ακυρώθηκε η εντολή εκκένωσης της κοινότητας Απόλλωνα

Να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δημοτικές Ενότητες Ατταβύρου, Καμείρου και Λίνδου ζητούν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και ο δήμαρχος Ρόδου

Εκτός ελέγχου παραμένει η φωτιά που μαίνεται από χθες 18 Ιουλίου στη Ρόδο, με την κατάσταση να εξακολουθεί να είναι δύσκολη, καθώς οι επίγειες δυνάμεις επιχειρούν σε τέσσερα μέτωπα.

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης δόθηκε εντολή απο την Πολιτική Προστασία για εκκένωση της κοινότητας Απόλλωνα. Ωστόσο, με νεότερη εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ακυρώθηκε πριν απο λίγο το σήμα εκκένωσης του χωριού Απόλλωνα Ρόδου, στην περιοχή όπου απο χθες μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά

Παράλληλα, να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δημοτικές Ενότητες Ατταβύρου, Καμείρου και Λίνδου ζητούν με κατεπείγον αίτημά τους προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης.

Υπενθυμίζεται πως στην κατάσβεσή της πυρκαγιάς επιχειρούν 103 πυροσβέστες με 28 οχήματα και ενα πεζοπόρο τμήμα απο την Σάμο, ενώ από αέρος 3 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Σημαντική είναι και η συμβολή των εθελοντικών ομάδων.