Καταδίωξη ταχύπλοου σκάφους διακινητή με 16 μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή της Ρόδου

Καταδίωξη ταχύπλοου σκάφους διακινητή με 16 μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή της Ρόδου

Ο χειριστής του σκάφους αρνήθηκε να συμμορφωθεί στα φωτεινά και ηχητικά σήματα με του Λιμενικούς να ρίχνουν προειδοποιητικές βολές

Κινηματογραφική καταδίωξη ταχύπλοου σκάφους που μετέφερε παράτυπους μετανάστες από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Ρόδου.

Συγκεκριμένα, το πλήρωμα του σκάφους του Λιμενικού που πραγματοποιούσε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ταχύπλοο πνευστό σκάφος να κινείται προς την ακτή Κρητικά Ιαλυσού. Ο αλλοδαπός χειριστής του σκάφους αρνήθηκε να συμμορφωθεί στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους και ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς, στην προσπάθειά του να διαφύγει.

Στη συνέχεια, το πλήρωμα του σκάφους του Λιμενικού προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου. Οι 16 διασωθέντες, δέκα άντρες, πέντε γυναίκες και ένα κορίτσι και ο 29χρονος κυβερνήτης μεταφέρθηκαν στον λιμένα Ρόδου, όπου ο τελευταίος αναγνωρίσθηκε από το σύνολο των αλλοδαπών ως ο διακινητής και συνελήφθη. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω ταχύπλοο σκάφος.