Μεγάλη φωτιά στο Λουτράκι: Ακινητοποιημένα δεκάδες λεωφορεία στον Ισθμό της Κορίνθου

Μεγάλη φωτιά στο Λουτράκι: Ακινητοποιημένα δεκάδες λεωφορεία στον Ισθμό της Κορίνθου

Έκκληση της ΕΛ.ΑΣ. στους οδηγούς που κινούνται από την Δυτική Ελλάδα να μην μετακινούνται προς Κόρινθο

Ταλαιπωρία δίχως τέλος για εκατοντάδες επιβάτες στον Ισθμό της Κορίνθου, όπου είναι ακινητοποιημένα είναι δεκάδες λεωφορεία των ΚΤΕΛ, εξαιτίας της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες Δευτέρα 17 Ιουλίου στο Λουτράκι και εξακολουθεί να μαίνεται στην δυτική Κοριθία.

Η κυκλοφορία έχει διακοπει με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. τόσο στην παλιά, όσο και στη νέα εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα. Όπως αναφέρει το korinthostv.gr, οι εγκλωβισμένοι στις εγκαταστάσεις των ΚΤΕΛ στον Ισθμό ελπίζουν να οριοθετηθούν οι πυρκαγιές που μαίνονται σε Άγιο Χαράλαμπο, Γλυκιά Ζωή Αγίων Θεοδώρων και Μάνδρα Αττικής, ώστε να δοθεί σε κυκλοφορία η εθνική οδός και να γίνει επανεκκίνηση των δρομολογίων.

Την ίδια ώρα, η ΕΛ.ΑΣ. με νεότερη ανακοίνωσή της ζητά από τους οδηγούς που κινούνται από την Δυτική Ελλάδα προς Κόρινθο και Αθήνα, μετά τον κόμβο της Επιδαύρου να μην μετακινούνται προς τις προαναφερόμενες περιοχές.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρονται τα εξής: «Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων που κινούνται στην "Ιόνια Οδό" και στην εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στο ρεύμα προς Πάτρα, καθώς και στην νέα, αλλά και την παλαιά εθνική οδό, Πατρών - Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, με προορισμούς προς την Κόρινθο και την Αθήνα μετά τον κόμβο Επιδαύρου να μην μετακινούνται προς τα προαναφερόμενα σημεία, λόγω της πυρκαγιάς».