Εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικής για τις φωτιές: Στα Δερβενοχώρια το πιο δύσκολο μέτωπο, ενεργές εστίες στη Σαρωνίδα, διάσπαρτες στην Καλλιθέα Λουτρακίου

Εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικής για τις φωτιές: Στα Δερβενοχώρια το πιο δύσκολο μέτωπο, ενεργές εστίες στη Σαρωνίδα, διάσπαρτες στην Καλλιθέα Λουτρακίου

Πρώτη προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής και των κρίσιμων υποδομών και περιουσιών, τόνισε ο κ. Αρτοποιός

Μάχη με τις φλόγες στα Δερβενοχώρια δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και με το πρωτο φως τις ημέρας, οι οποίες επιχειρούν στο γιγαντιαίο μέτωπο, που υπολογίζεται ότι είναι ίσως και παραπάνω από 15 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Το συγκεκριμένο μέτωπο χαρακτηρίζεται και το πιο δύσκολο., όπως τόνισε και σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός.

Παράλληλα, σε ενημέρωση λίγο πριν τις 07:30 το πρωί της Δευτέρας, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής έκανε λόγο για ολονύχια μάχη, ενώ ανέφερε ότι έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η αλλαγή των πυροσβεστικών πληρωμάτων. Πρώτη προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής και των κρίσιμων υποδομών και περιουσιών, τόνισε.

Στην ευρύτερη περιοχή της Σαρωνίδας υπάρχουν πολλές ενεργές εστίες, τόνισε και έκανε λόγο για μάχη με διάσπαρτες καύσεις. Επιχειρούν από αέρος 3 ελικόπτερα, έχουν κινητοποιηθεί άλλα 2.

Μίλησε επίσης για διάσπαρτες εστίες στην Καλλιθέα Λουτρακίου, όπου επιχειρούν από αέρος 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο

Για τη δασική πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια τόνισε ότι είναι σε εξέλιξη και σημείωσε ότι εστάλη τα μεσάνυχτα από το 112 δεύτερο προειδοποιητικό προς τους κατοίκους. Επιχειρούν 140 πυροσβέστες, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 48 οχήματα, 6 αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο.

Μίλησε επίσης για ζημιές σε κατοικίες σε Σαρωνίδα και Λουτράκι.

Ο ίδιος εξήγησε στον ΣΚΑΪ για τη φωτιά στα Δερβενοχώρια πως υπάρχει ένα «πολύ ενεργό μέτωπο νοτίως του εργοστασίου του Τιτάνα που κάνει αναζωπυρώσεις». Συμπλήρωσε πως υπήρξαν διάσπαρτες εστίες προς Αττική Οδό, το μέτωπο έχει μετακινηθεί νότια προς τη Μάνδρα, αλλά μακριά από τη Μάνδρα. Η φωτιά καίει δασική έκταση, δεν έχει χρειαστεί να γίνουν εκκενώσεις, ούτε διακοπή κυκλοφορίας σε δρόμους και δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή, συμπλήρωσε.