Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στα Δερβενοχώρια – Φόβοι να επεκταθεί στην Πάρνηθα

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στα Δερβενοχώρια – Φόβοι να επεκταθεί στην Πάρνηθα

Η κατεύθυνση των ανέμων ωθεί το πύρινο μέτωπο προς Μάνδρα και Ελευσίνα - Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας στην Πάνακτο Βοιωτίας στα Δερβενοχώρια, παρά την τεράστια κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού.

Η φωτιά καίει σε δασική έκταση και έχει μπει μέσα σε χαράδρα καίγοντας παρθένο δάσος. Στο σημείο επιχειρούν 105 πυροσβέστες, τρεις ομάδες πεζοπόρων και 30 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν μέχρι τη δύση του ήλιου επτά αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα. Οι Αρχές δεν κρύβουν το φόβο τους, η φωτιά να μπει στον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας, οπότε θα είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθεί. Η κατεύθυνση του αέρα πάντως ωθεί τις φλόγες προς την Μάνδρα και την Ελευσίνα.

Λόγω της πυρκαγιάς η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στους εξής δρόμους:

  • Στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας-Θηβών από τον κόμβο της Μάνδρας προς την Θήβα
  • Στην οδό Φυλής από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλειστών
  • Στην επαρχιακή οδό Οινόης-Μαγούλας από το εργοστάσιο της ΤΙΤΑΝ

Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Καπαρέλλι

Όσον αφορά στο άλλο μέτωπο στη Βοιωτία, αυτό που ξέσπασε το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στο Καπαρέλλι της Θήβας, οριοθετήθηκε αργά το απόγευμα και πριν δύσει ο ήλιος. Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή με αποτέλεσμα να καεί το μεγαλύτερο τμήμα του περιαστικού δάσους του χωριού, αγροτολιβαδικές εκτάσεις και οι εγκαταστάσεις μίας κτηνοτροφικής μονάδας.

Η άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων και η αντίδραση των κατοίκων του χωριού που επενέβησαν με αγροτικά μηχανήματα ανοίγοντας αντιπυρικές ζώνες, βοήθησε να περιορίσουν το μέτωπο και να οριοθετήσουν τη φωτιά.