Σε εξέλιξη επιχείρηση μεταφοράς ζώων από το πύρινο μέτωπο της ΝΑ Αττικής προς το Γαλάτσι

Σε εξέλιξη επιχείρηση μεταφοράς ζώων από το πύρινο μέτωπο της ΝΑ Αττικής προς το Γαλάτσι

Σε συνεννόηση με δήμους και εθελοντές, αναζητούνται οχήματα τα οποία κατευθύνονται σε στάβλους και καταφύγια ζώων

Μεγάλη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό ζώων από το μέτωπο της πυρκαγιάς στην Νοτιοανατολική Αττική και την μεταφορά τους σε ασφαλές μέρος βρίσκεται σε εξέλιξη υπό την εποπτεία της Ειδικής Γραμματείας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς.

Σε συνεννόηση με δήμους και εθελοντές, αναζητούνται οχήματα τα οποία κατευθύνονται σε στάβλους και καταφύγια ζώων στην ευρύτερη περιοχή των Καλυβίων και της Αναβύσσου προκειμένου αυτά να μεταφερθούν στο Γαλάτσι, στον χώρο των παλαιών λατομείων, όπου ο τοπικός Δήμος έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να φιλοξενηθούν ζώα.

Σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα η Ειδική Γραμματεία απευθύνει έκκληση στους πολίτες της περιοχής όπου μαίνεται η φωτιά να εκκενώσουν τα καταφύγια μαζί με τα ζώα ακόμα και προληπτικά και προτρέπει να καλέσουν στο 2131364020 όσους χρειάζονται απεγκλωβισμούς ζώων και φορτηγά για τη μεταφορά τους, επισημάνθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Ήδη έχουμε καταφύγια που έχουν καεί τα περισσότερα ζώα. Η κατάσταση μοιάζει όλο και πιο απελπιστική», αναφέρει η ανάρτηση.

Παράλληλα, έκκληση για φορτηγά ώστε να μεταφερθούν με ασφάλεια άλογα απευθύνει ο Ιππικός Όμιλος Καλυβίων «St. George». Οι στάβλοι βρίσκονται στο 10ο χλμ. της λεωφόρου Καλυβίων - Αναβύσσου. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6945013006