Αγόρι έξι ετών πνίγηκε στο Καβούρι: «Δεν πήρα καν σωσίβιο γιατί ήταν ήδη σε νερά που δεν χρειάζεται σωσίβιο», λέει ναυαγοσώστης που έπεσε στη θάλασσα

Αγόρι έξι ετών πνίγηκε στο Καβούρι: «Δεν πήρα καν σωσίβιο γιατί ήταν ήδη σε νερά που δεν χρειάζεται σωσίβιο», λέει ναυαγοσώστης που έπεσε στη θάλασσα

«Οι γονείς προσπαθούσαν να καταλάβουν τι έχει συμβεί»

Μια ακόμη τραγωδία στις ελληνικές θάλασσες σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, όπου ένα μικρό αγοράκι ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από το νερό. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο, από την παραλία Μεγάλου Καβουριού Αττικής, στο Γενικό Νοσοκομείο «Ασκληπιείο» Βούλας, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

«Είδα το γεγονός… το παιδάκι να είναι χωρίς τις αισθήσεις του», δήλωσε ο ναυαγοσώστης που έπεσε στη θάλασσα για το άτυχο παιδί στην εκπομπή «Alpha Τώρα». «Δεν πήρα καν σωσίβιο γιατί ήταν ήδη σε νερά που δεν χρειάζεται σωσίβιο. Η διαδικασία έγινε όπως προβλέπεται».

«Οι γονείς είχαν αναστατωθεί. Προσπαθούν να καταλάβουν τι έχει συμβεί. Οι περισσότεροι λουόμενοι έδειξαν ψυχραιμία και απομάκρυναν τους γονείς και τους συγγενείς του παιδιού ώστε να αφήσουν τον ναυαγοσώστη να κάνει το έργο του.

Οι γονείς του 6χρονου συνελήφθησαν και αφέθηκαν ελεύθεροι αφού τους ασκήθηκε δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

«Οι γονείς να μην αφήνουν τα παιδιά από τα μάτια τους ούτε ένα δευτερόλεπτο», τονίζει ο ναυαγοσώστης.

«Το 6χρονο αγόρι μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο στις 18:24. Ήταν απνοϊκό, χωρίς σφυγμό και χωρίς ζωτικές ενδείξεις. Το παιδί διασωληνώθηκε και ξεκίνησαν οι προσπάθειες ανάνηψης για 45 λεπτά, χωρίς δυστυχώς αποτέλεσμα», τόνισε ο διοικητής του νοσοκομείου.