Νάξος: Μαίνεται η φωτιά στα ορεινά του νησιού – Κλειστοί οι δρόμοι από Μονή και Απείρανθο

Νάξος: Μαίνεται η φωτιά στα ορεινά του νησιού – Κλειστοί οι δρόμοι από Μονή και Απείρανθο

Οι άνεμοι συνεχίζουν να πνέουν ισχυροί στην περιοχή - Η πύρινη λαίλαπα έχει ανοιχτεί σε μεγάλο μέτωπο

Μαίνεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα Παρασκευή στην ορεινή Νάξο, με αποτέλεσμα να παραμένει κλειστός ο δρόμος από την Μονή και από την Απείρανθο προς τον Σταυρό Κεραμωτής.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του naxostimes.gr, η φωτιά αν και έχει περιοριστεί μετά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες της πυροσβεστικής, τόσο από αέρος, όσο και από ξηράς, συνεχίζει να μαίνεται και έχει ανοιχτεί σε μεγάλο μέτωπο σε περιοχές της ορεινής Νάξου, με ένα δύσκολο μέτωπο προς τη Μονή. Τα πτητικά μέσα (ελικόπτερα και αεροπλάνα) δεν μπορούν πλέον λόγω νύχτας να συνδράμουν την επιχείρηση κατάσβεσης, ωστόσο δύναμη με 10 πυροσβέστες κατέφθασαν με ελικόπτερο στα ορεινά της Νάξου, ώστε να ενισχύσουν το έργο του πυροσβεστικού κλιμακίου του νησιού, που επιχειρεί με τέσσερα οχήματα και 30 άνδρες.

Οι άνεμοι συνεχίζουν να πνέουν ισχυροί στην περιοχή δυσχεραίνοντας το έργο της κατάσβεσης, ενώ οι επόμενες ώρες και μέχρι να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο, αναμένεται να είναι δύσκολες. Ωστόσο, όπως αναφέρουν πληροφορίες -ευτυχώς τουλάχιστον- από τη φωτιά δεν κινδυνεύουν κατοικίες.