Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε χρηματαποστολές στην Αττική

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε χρηματαποστολές στην Αττική

Συνελήφθησαν τρία άτομα - Εξιχνιάστηκε ληστεία στα Σεπόλια με λεία 150.000 ευρώ

Eγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην διάπραξη ληστειών σε χρηματαποστολές την στιγμή ανεφοδιασμού σε ΑΤΜ στην Αττική, εξάρθρωσαν οι αρχές.

Συγκεκριμένα, σε αστυνομική επιχείρηση που έγινε χθες σε Άνω Λιόσια, Μεταμόρφωση και Μελίσσια, συνελήφθησαν τρεις εμπλεκόμενοι. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, για – κατά περίπτωση – σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ληστεία κατά συναυτουργία, απείθεια καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., τουλάχιστον από τα μέσα Φεβρουαρίου του 2023 είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την διάπραξη ληστειών σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ενεργούσαν με διακριτούς ρόλους (φυσικοί αυτουργοί, τσιλιαδόροι κ.λπ.), ενώ στόχος τους ήταν κυρίως καταστήματα ή χώροι στα οποία υπήρχαν εγκατεστημένα ΑΤΜ.

Κατά τη διάπραξη της ληστείας, είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, φορούσαν γάντια και είχαν πιστόλια με τα οποία ακινητοποιούσαν τον υπάλληλο των χρηματαποστολών. Για τη μετάβαση και τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν μοτοσικλέτα, με την οποία στη συνέχεια μετέβαιναν σε αποθηκευτικό χώρο – ορμητήριο.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια καθώς και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8 χάπια, τρία αυτοκίνητα και δίκυκλη μοτοσικλέτα, πιστόλι, δύο γεμιστήρες, 35 φυσίγγια, είδη ρουχισμού που φορούσαν την ημέρα της ληστείας και 11.250 ευρώ.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχει εξιχνιαστεί ληστεία που φέρεται να διέπραξαν στις 15 Μαρτίου του 2023 στα Σεπόλια, όπου με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και με την απειλή πιστολιών αφαίρεσαν 150.000 ευρώ την στιγμή ανεφοδιασμού ΑΤΜ. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδιο εισαγγελέα.