Θρήνος στην κηδεία της 16χρονης που πέθανε από αλλεργικό σοκ στη Χαλκιδική

Θρήνος στην κηδεία της 16χρονης που πέθανε από αλλεργικό σοκ στη Χαλκιδική

Κατέρρευσε η μητέρα της και διακομίστηκε στο νοσοκομείο - Υποβασταζόμενος ο πατέρας της

Τραγικές στιγμές επικράτησαν σήμερα στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, όπου οικογένεια και φίλοι αποχαιρέτησαν την 16χρονη Δήμητρα, που έφυγε από τη ζωή από αλλεργικό σοκ.

Η μητέρα της δεν άντεξε και κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να κληθεί ασθενοφόρο και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Υποβασταζόμενος έφτασε στην εκκλησία και ο πατέρας της 16χρονης, ενώ οι φίλες της και οι συμμαθητές της, ντυμένοι στα μαύρα, έκλαιγαν και δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν, ότι δε θα την ξαναδούν ποτέ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, το κορίτσι ήταν αλλεργικό στη λακτόζη. Όπως είπαν συγγενείς της, ήταν πάντα πολύ προσεκτική, όταν έτρωγε έξω και μάλιστα πριν φάει το hot dog, που είχε παραγγείλει σε κατάστημα στη Χαλκιδική, είχε ρωτήσει αν περιέχει κάποιο συστατικό, που θα μπορούσε να ενεργοποιήσει την αλλεργία της.

Όταν την καθησύχασαν, έφαγε το hot dog της, αλλά μετά από λίγο άρχισε να μην μπορεί να αναπνεύσει. Ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ και το ασθενοφόρο έφτασε μέσα σε 36 λεπτά, όμως η κοπέλα είχε ήδη καταλήξει. Φως στα αίτια του θανάτου της αναμένεται να ρίξει η νεκροψία – νεκροτομή.

Ο σύζυγος της αδελφής της 16χρονης, μιλώντας στους δημοσιογράφους κατήγγειλε το ΕΚΑΒ για τεράστια καθυστέρηση. «Αυτά γίνονται εδώ και 30 χρόνια και συνεχίζουν και πεθαίνουν άδικα, εν έτη 2023 δεν γίνεται ένα παιδί να φεύγει, επειδή κατανάλωσε ένα hot dog κι ένα ασθενοφόρο 05:00 το πρωί που στην ίδια εμβέλεια υπήρχανε τρία Κέντρα Υγείας, έξι ασθενοφόρα, δεν μπόρεσε να φτάσει εγκαίρως», είπε.