Ίσμα Τουλάτου: Πότε και πού θα γίνει η κηδεία της δημοσιογράφου

Ίσμα Τουλάτου: Πότε και πού θα γίνει η κηδεία της δημοσιογράφου

Η 52χρονη πέθανε τρεις μέρες πριν γεννήσει

Συγκλονισμένη είναι όλη η δημοσιογραφική κοινωνία και όχι μόνο για τον θάνατο της Ίσμας Τουλάτου. Η 52χρονη δημοσιογράφος του πολιτιστικού ρεπορτάζ κατέρρευσε στο σπίτι της το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ βρισκόταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη και σε τρεις ημέρες είχε προγραμματισμένο τον τοκετό για να φέρει στη ζωή το πρώτο της παιδί.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ, έγινε γνωστό πως φίλοι, συγγενείς και συνεργάτες πρόκειται να πουν το τελευταίο αντίο στην Ίσμα Τουλάτου το Σάββατο 15 Ιουλίου στο χωριό Φλόκα στην Αρχαία Ολυμπία.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει ότι η κηδεία της συναδέλφου Ισμήνης (Ίσμας) Τουλάτου θα τελεστεί το Σάββατο, 15 Ιουλίου 2022, στις 12μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στο χωριό Φλόκα στην Αρχαία Ολυμπία», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

«Η δημοσιογράφος κατέρρευσε ξαφνικά στο σπίτι της. Είπε “δεν αισθάνομαι καλά”. Άμεσα έσπευσε στο σπίτι ο γυναικολόγος της μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Έδωσαν μάχη οι γιατροί για να μπορέσουν να γλιτώσουν το μωρό με καισαρική», αποκάλυψε για τον θάνατό της ο Θεοδόσης Πάνου.

Η Ίσμα Τουλάτου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Ήταν απόφοιτος της Πρότυπης Σχολής Αναβρύτων, πτυχιούχος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και διπλωματούχος πιάνου και ανώτερων θεωρητικών του Ωδείου Αθηνών.

Τη δημοσιογραφική της καριέρα ξεκίνησε το 1995 στον «Τύπο της Κυριακής» όπου παρέμεινε έως το 1997, καλύπτοντας το πολιτιστικό ρεπορτάζ, με κύριο τομέα ευθύνης το θέατρο, τα εικαστικά και τις συνεντεύξεις προσωπικοτήτων. Στη συνέχεια, εργάστηκε στο «ΒΗΜΑ», επίσης στο πολιτιστικό ρεπορτάζ, για θέματα θεάτρου και μουσικής, τόσο στην ημερήσια έκδοση όσο και στο ένθετο «Το άλλο Βήμα» της Κυριακής. Από το 2000 απασχολήθηκε παράλληλα στο «ΒHmagazino» και σε άλλα περιοδικά, όπως τα «Bazaar», «Elle», «Madame Figaro» κ.ά., πάντοτε για θέματα μόδας και πολιτισμού.

Τα τελευταία χρόνια συνεργαζόταν με την «Athens Voice» και την ιστοσελίδα iefimerida.gr.