Λάρισα: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε 20χρονο δράστη μετά από καταδίωξη κλεμμένου αυτοκινήτου

Λάρισα: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε 20χρονο δράστη μετά από καταδίωξη κλεμμένου αυτοκινήτου

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για Σύρο που είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα

Μία κινηματογραφική καταδίωξη εκτυλίχθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου από τη Λάρισα, όταν η αστυνομία έλαβε σήμα πως κλεμμένο αγροτικό αυτοκίνητο, με έναν επιβαίνοντα κινούνταν επί της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς τη συμπρωτεύουσα.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, jεκίνησε καταδίωξη από τα διόδια του Μοσχοχωρίου με τον οδηγό ωστόσο να μη σταματά σε κανένα από τα σήματα των αστυνομικών. Περνώντας τη Λάρισα, στο ύψος της Γυρτώνης ο οδηγός του οχήματος βγήκε από την εθνική και έκανε αναστροφή, μπαίνοντας μετά από λίγο ξανά στην ΠΑΘΕ, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Μετά τη Λάρισα βγήκε πάλι από τον αυτοκινητόδρομο επιλέγοντας το επαρχιακό οδικό δίκτυο και έχοντας από πίσω του περιπολικά που τον καταδίωκαν.

Τελικά εγκατέλειψε το κλεμμένο όχημα έξω από το χωρίο Μοσχωχώρι αφού αυτό έπεσε πάνω σε τοίχο και στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει πεζός. Αργότερα, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, αστυνομικός φέρεται να πυροβόλησε και να τον τραυμάτισε θανάσιμα.

Κατά άλλες πηγές του onlarissa.gr, πρόκειται για 20χρονο αλλοδαπό Συριακής καταγωγής. Είχε αποφυλακιστεί τον περασμένο Μάρτιο εκτίοντας ποινή κακουργηματικού χαρακτήρα για διακίνηση παράνομων μεταναστών.