Πού ξεπέρασε τους 38 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα – Ηλιοφάνεια και ζέστη και αύριο Σάββατο

Πού ξεπέρασε τους 38 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα – Ηλιοφάνεια και ζέστη και αύριο Σάββατο

Σε ποιες περιοχές αναμένεται καιρική αστάθεια με σποραδικές βροχές και καταιγίδες

Ξεπέρασε τους 38 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στη χώρα την Παρασκευή 7 Ιουλίου, με τη μέγιστη τιμή της να καταγράφεται στην Αγία Τριάδα Φθιώτιδας και στο Άργος (38,3°C).

Στον χάρτη παρακάτω παρουσιάζεται η μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Όπως επίσης φαίνεται σε αυτή, η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 35 βαθμούς Κελσίου σε 122 από τους 471 επί του παρόντος ενεργούς σταθμούς του δικτύου (ποσοστό 26%) και τους 37 βαθμούς Κελσίου σε 33 σταθμούς.

Ενδεικτικό των υψηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν στην χώρα, είναι ότι η μέση μέγιστη θερμοκρασία μεταξύ των 471 ενεργών σταθμών ήταν υψηλότερη των 32 βαθμούς Κελσίου και συγκεκριμένα έφτασε τους 32,5 βαθμούς Κελσίου.

Ηλιοφάνεια και ζέστη και αύριο Σάββατο

Αύριο Σάββατο 8 Ιουλίου αναμένονται σποραδικά φαινόμενα στα βορειοανατολικά και γενικά αίθριος καιρός στην υπόλοιπη χώρα. Συγκεκριμένα, τοπικές νεφώσεις και σποραδικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη το μεσημέρι και απόγευμα. Ηλιοφάνεια θα υπάρχει στην υπόλοιπη χώρα με τοπικές μόνο νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα στα ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 22 έως 34, στη Θεσσαλία από 23 έως 35, στην Ήπειρο από 16 έως 34, στη Στερεά από 20 έως 36, στην Πελοπόννησο από 19 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 32, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 24 έως 35, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 23 έως 33 και στην Κρήτη από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ ενώ ιδιαίτερα στο Θερμαϊκό και στις Σποράδες έως το πρωί θα φτάνουν κατά τόπους τα 4 έως 6 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα κατά τόπους 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 27 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και το μεσημέρι και απόγευμα πρόσκαιρα 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.