Εύβοια: Μαίνεται η φωτιά στο Αλιβέρι – Δεν μπορούν να την προσεγγίσουν οι πυροσβέστες

Εύβοια: Μαίνεται η φωτιά στο Αλιβέρι – Δεν μπορούν να την προσεγγίσουν οι πυροσβέστες

Προς το παρόν καίει μακριά από οικισμούς, ενώ το θετικό είναι ότι δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

Χωρίς καμία δυνατότητα να προσεγγίσουν τις φλόγες οι πυροσβέστες αυτή την ώρα στο Αλιβέρι Ευβοίας προσπαθούν να βρουν τρόπους για να ανακόψουν το τεράστιο μέτωπο της φωτιάς. Το παρήγορο είναι ότι δεν υπάρχουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή και ότι η βλάστηση στο συγκεκριμένο βουνό είναι περιορισμένη, αλλά ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου κ. Νίκο Μπαράκο που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «ελπίζουμε η φωτιά όταν θα φτάσει στο νταμάρι να περιοριστεί ενώ παράλληλα το άλλο μέτωπο προσπαθούμε να το πιάσουμε σε ένα σημείο πριν φτάσει στον Προφήτη Ηλία. Αν περάσει από εκεί τα πάντα γίνονται δύσκολα». Ο αντιδήμαρχος συμπλήρωσε πως «ήδη κινούνται μεγάλα χωματουργικά μηχανήματα προς τον Προφήτη Ηλία για να δημιουργήσουν μια προστατευτική ζώνη πριν φτάσει εκεί η φωτιά».

Είναι χαρακτηριστικό ότι νωρίς το απόγευμα και πριν πέσει το σκοτάδι επιχείρησε και ένα αεροσκάφος ωστόσο όμως το σκοτάδι δεν του επέτρεψε να συνεχίζει τις ρίψεις νερού.

Όπως υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Νίκος Μπαράκος «οι καπνοί έχουν σκεπάσει ένα μεγάλο μέρος από την Εύβοια. Το μέτωπο είναι πάρα πολύ μεγάλο. Είναι ορατό από πάρα πολλά χιλιόμετρα. Η φωτιά ανεβαίνει, κατεβαίνει βουνά και συνεχίζει να καίει χωρίς προς το παρόν να απειλεί κατοικημένες περιοχές και τα εργοστάσια της ΔΕΗ και της ΑΓΕΤ Ηρακλής».

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 19 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και σκαπτικά μηχανήματα της Περιφέρειας τα οποία ανοίγουν δρόμους για τα πυροσβεστικά οχήματα, χωρίς όμως να μπορούν να προσεγγίσουν τις φλόγες και να σβήσουν την φωτιά.

«Είναι πολύ δύσκολο σημείο. Η νύχτα θα είναι μακριά. Είμαστε όλοι σε επιφυλακή και θα παραμείνουμε όλο το βράδυ» σημειώνει ο κ. Νίκος Μπαράκος ενώ στην περιοχή έχουν σπεύσει και εθελοντές οι οποίοι βρίσκονται σε επίκαιρα σημεία για να περιορίσουν το πέρασμα της φωτιάς.

Φωτογραφία αρχείου