Ελλάδα

Φρίκη στην Κέρκυρα: Άλογο που έσερνε άμαξα ξεψύχησε στη μέση του δρόμου

Φιλοζωικές οργανώσεις καταγγέλλουν ότι το ζώο δεν άντεξε τη ζέστη και τις υψηλές θερμοκρασίες και κατέρρευσε

Σοκ στην τοπική κοινωνία της Κέρκυρας και όχι μόνο προκαλεί ο θάνατος αλόγου που έσερνε τουριστική άμαξα μέρα-μεσημέρι μπροστά από τον κινηματογράφο «Ορφέας» στην πόλη της Κέρκυρας.

Την τραγική είδηση έκανε γνωστή μέσω ανάρτησής της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Υιοθετώ, η οποία ανήρτησε και φωτογραφίες του νεκρού ζώου στη μέση κεντρικού δρόμου του νησιού. «Κέρκυρα 6/7/2023 και ώρα 14.15. Κέρκυρα ώρα μηδέν... Το άλογο κουβάλαγε πελάτες και σωριάστηκε στο κέντρο της πόλης. Η θερμοκρασία είναι στα κόκκινα, όμως όλα στον βωμό του κέρδους, άλλωστε τι αξία έχει η ζωή ενός αλόγου μπροστά στα ευρώ;;;; Όταν φωνάζαμε μέχρι σήμερα μας λέγατε ότι είμαστε υπερβολικοί... Θαυμάστε λοιπόν τον πολιτισμό και την ευαισθησία μας. Το άλογο έφυγε πια..», ανέφερε στην ανάρτησή της στο Facebook.

Πληροφορίες που επικαλείται το corfupress.com, αναφέρουν πως οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ανακοπή. Την ώρα που «διαρροές» από το περιβάλλον του ιδιοκτήτη στα κοινωνικά δίκτυα κάνουν λόγο για τυχαίο περιστατικό, σε ένα ζώο που τύγχανε πλήρους φροντίδας, οι φιλοζωικές οργανώσεις της Κέρκυρας διοργανώνουν αύριο Παρασκευή στις 11:00 το πρωί μπροστά από την είσοδο του Παλαιού Φρουρίου εκδήλωση διαμαρτυρίας για τις συνθήκες εργασίας των αλόγων από τις άμαξες της Κέρκυρας.

Με σύνθημα «να μην γίνει η Κέρκυρα Σαντορίνη», οι διοργανωτές ζητούν δικαίωση για το άλογο που άφησε χτες το μεσημέρι την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο εν ώρα εργασίας: «Ζητάμε την άμεση απαγόρευση της κυκλοφορίας των αμαξών μεταξύ 11:00 με 19:00. Όχι άλλα νεκρά ζώα στον βωμό του κέρδους». Εν τω μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν, ότι πανελλαδική φιλοζωική οργάνωση έδωσε ήδη εντολή σε δικηγόρο της Κέρκυρας να καταθέσει αύριο Παρασκευή μηνυτήρια αναφορά για τη μεταχείριση του ζώου, βασιζόμενη στη θερμοκρασία και την ώρα που συνέβη το περιστατικό.