Έρχεται το πρώτο κύμα καύσωνα – Πότε θα δείξει το θερμόμετρο 42 βαθμούς

Έρχεται το πρώτο κύμα καύσωνα – Πότε θα δείξει το θερμόμετρο 42 βαθμούς

Στα ύψη αναμένεται να εκτοξευθεί ο υδράργυρος μέσα στον Ιούλιο σύμφωνα με την μεσοπρόθεσμη εκτίμηση

Μπορεί το καλοκαίρι να άργησε να έρθει φέτος, ωστόσο μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται το πρώτο μεγάλο καύσωνα με τον υδράργυρο να «σκαρφαλώνει» μέχρι και τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το forecastweather.gr, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία από τα μαθηματικά μοντέλα παγκόσμιας ανάλυσης καιρού, ο Ιούλιος στην Ελλάδα θα κυλήσει με φυσιολογικές θερμοκρασίες το πρώτο δεκαήμερο, με τον υδράργυρο να κυμαίνεται μεταξύ των 33 και 36 βαθμών Κελσίου, κυρίως στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας.

Το πρώτο κύμα καύσωνα της καλοκαιρινής περιόδου αναμένεται από τις 15 Ιουλίου και μετά, με τις θερμοκρασίες να κινούνται μεταξύ των 38 και 42 βαθμών Κελσίου. Πιο αναλυτικά, από τις 12 Ιουλίου προβλέπεται μία σταδιακή, αλλά σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας στη χώρα μας, καθώς ευνοείται η μεταφορά των ιδιαίτερα θερμών αέριων μαζών από τις ακτές της Βορείου Αφρικής, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι πιθανότητες η χώρα μας να επηρεαστεί από το πρώτο κύμα καύσωνα της φετινής καλοκαιρινής περιόδου, χωρίς όμως να υπάρχουν τα χαρακτηριστικά που να υποδηλώνουν σε καμία περίπτωση ότι θα δούμε ακραίες τιμές, αλλά ένα τυπικό κύμα καύσωνα που έχουμε κάθε χρόνο τους θερινούς μήνες του έτους.