Πανάκριβη η χωριάτικη σαλάτα – Έφθασε και στα 26 ευρώ στα νησιά

Πανάκριβη η χωριάτικη σαλάτα – Έφθασε και στα 26 ευρώ στα νησιά

Η άλλοτε φθηνή επιλογή των διακοπών έχει ξεπεράσει ακόμη και την τιμή που κοστίζει στο εξωτερικό

Η άλλοτε φθηνή επιλογή της σαλάτας για φαγητό στις διακοπές, φαντάζει με ανάμνηση μιας άλλης εποχής, καθώς έφθασε να κοστίζει στην Ελλάδα ακριβότερα ακόμη και από εστιατόρια του εξωτερικού.

Σύμφωνα με το Mega, σε ένα από τα πολυτελέστερα ελληνικά εστιατόρια στο Λονδίνο κοστίζει 23,40 ευρώ, ενώ στις ΗΠΑ κοστίζει 16 ευρώ. Την ίδια ώρα ωστόσο, σε εστιατόριο στη Μύκονο η σαλάτα με ντομάτα, αγγούρι, κρίταμο, ελιές και φέτα κοστίζει 26 ευρώ. Σε άλλο εστιατόριο στο νησί των ανέμων και πάλι η χωριάτικη σαλάτα με τοματίνια Σαντορίνης, πανακότα φέτα, πιπεριά Φλωρίνης, καπαρόφυλλα και βινεγκρέτ τομάτας κοστίζει 16 ευρώ.

Στη Σαντορίνη η τιμή της χωριάτικης σαλάτας κυμαίνεται στα 13 ευρώ, ενώ σε εστιατόριο με θέα την Ακρόπολη η ελληνική σαλάτα με ντοματίνια, αγγούρι, φέτα, πιπεριές, κρεμμύδι, ελιές καλαμών, κριτσίνια, ρίγανη και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο φθάνει τα 19 ευρώ.

Στο Μοναστηράκι η χωριάτικη κοστίζει περίπου 8 ευρώ, στην Πλάκα η η σαλάτα με τομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι, ελιές, φέτα, ρίγανη με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο έχει 11,50 ευρώ, ενώ στο Θησείο μια σαλάτα με τοματίνια, φέτα, κρουτόν, κρητικό αγγούρι, ελιές και κρεμμύδι έχει 14 ευρώ.