Ρόδος: Ελεγκτές «ξεσκόνιζαν» το beach bar επί 7 ώρες – Στο μικροσκόπιο οι συνθήκες ασφαλείας

Ρόδος: Ελεγκτές «ξεσκόνιζαν» το beach bar επί 7 ώρες – Στο μικροσκόπιο οι συνθήκες ασφαλείας

«Δεν υπάρχει νόμος που να προβλέπει δουλειά μέσα στο νερό, αλλά ούτε και που να το απαγορεύει»

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την υπόθεση με τον σερβιτόρο στο beach bar της Ρόδου να πηγαίνει την παραγγελία στους πελάτες μέσα από το νερό. Ο εισαγγελέας έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση για τον σερβιτόρο, ωστόσο ο ιδιοκτήτης του beach bar διαβεβαίωσε πως ο εργαζόμενος είναι εξαιρετικά ευχαριστημένος.

Την επιχείρηση στήριξαν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του beach bar, όμως το εργατικό κέντρο της Ρόδου κάνει λόγο για ιδιαίτερα επικίνδυνες συνθήκες εργασίας.

Στο MEGA μίλησε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος υπογράμμισε πως το υπουργείο εξετάζει εάν τηρήθηκαν οι κανονισμοί κι εάν ο υπάλληλος εργαζόταν με ασφάλεια.

«Είναι ένα περιστατικό που είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί από τους κανόνες που έχουμε, διότι από τη στιγμή που ο εργαζόμενος δήλωσε ότι όλα έγιναν με συναίνεσή του κι ότι είναι ευχαριστημένος, γιατί βγάζει χρήματα που θέλει να βγάλει, δε υπάρχει επικείμενη διάταξη που να επιτρέπει να μπει πρόστιμο», τόνισε.

«Εξετάζουμε από χθες τα ζητήματα ασφαλείας της εργασίας του εργαζόμενου, ότι πρέπει να φοράει καπέλο και ειδική μπλούζα για να μην τον πειράζει ο ήλιος. Δεν υπάρχει νόμος που να προβλέπει δουλειά μέσα στο νερό, αλλά ούτε και που να το απαγορεύει».

Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, 10 ελεγκτές της Επιθεώρησης Εργασίας «ξεσκόνιζαν» την επιχείρηση επί 7 ώρες και δεν βρήκαν παραβάσεις. Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν από το υπουργείο Ναυτιλίας αφορούν τις πλωτές καταστασκευές.