Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης ναρκωτικών με τζίρο πάνω από 100.000 ευρώ στην Αιτωλοακαρνανία

Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης ναρκωτικών με τζίρο πάνω από 100.000 ευρώ στην Αιτωλοακαρνανία

Συνελήφθησαν οκτώ άτομα και κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης - Δείτε βίντεο

Συνελήφθησαν σήμερα σε Μεσολόγγι, Αιτωλικό και Νεοχώρι Αιτωλοακαρνανίας από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, με την συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας και της ΟΠΚΕ, οκτώ άνδρες (πέντε αλλοδαποί και τρεις ημεδαποί), μέλη εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών και σε βάρος τους σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία.

Ειδικότερα, από την έρευνα των αστυνομικών διακριβώθηκε, ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν συγκροτήσει δομημένη ομάδα, με απόλυτα διακριτούς ρόλους για κάθε μέλος της, τουλάχιστον από τις αρχές του έτους 2023, με σκοπό την καθημερινή διακίνηση ναρκωτικών και ειδικότερα ηρωίνης και σε ορισμένες περιπτώσεις κοκαΐνης σε τοξικομανείς σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες, στις αποθήκες, σε ελαιώνες και δενδροκαλλιέργειες, καθώς και αύλακες αποστράγγισης υδάτων, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν ηρωίνη συνολικού βάρους 144,6 γραμμαρίων, κοκαΐνη συνολικού βάρους 195,3 γραμμαρίων, δύο δενδρύλλια κάνναβης, δύο ζυγαριές ακριβείας, τέσσερα οχήματα και 8.365 ευρώ.

Η συνολική αξία των ποσοτήτων ναρκωτικών που διακινήθηκαν από την εγκληματική οργάνωση, εκτιμάται ότι απέφερε στα μέλη της παράνομο περιουσιακό όφελος συνολικού ύψους 100.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.