Οχιά δάγκωσε τέσσερις φορές μια 4χρονη – Το παιδί παραμένει στη ΜΕΘ αλλά δεν είναι διασωληνωμένη

Οχιά δάγκωσε τέσσερις φορές μια 4χρονη –  Το παιδί παραμένει στη ΜΕΘ αλλά δεν είναι διασωληνωμένη

Το κοριτσάκι παρουσίασε αλλεργική αντίδραση στο αντίδοτο

Μάχη για τη ζωή της έδωσε η 4χρονη από τον Βόλο που τη δάγκωσε οχιά τέσσερις φορές στο χέρι ενώ ήταν σε κοιμητήριο του Βόλουμαζί με τη γιαγιά της. Το παιδί παρουσίασε αλλεργική αντίδραση στον αντιοφικό ορό, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης αλλά η κατάσταση της υγείας της παρουσιάζει βελτίωση.

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (27/6) στο χωριό Ελευθεροχώρι, του Δήμου Ρήγα Φεραίου στον Βόλο.

Το κοριτσάκι, ήταν με τη γιαγιά του στο κοιμητήριο του χωριού και έπαιζε ενώ η ηλικιωμένη γυναίκα έκανε εργασίες καθαρισμού. Όταν πήγε να πιάσει το φαράσι, το φίδι βγήκε μέσα από τα χόρτα και την τσίμπησε στο χέρι.

Η 4χρονη παραμένει στη ΜΕΘ αλλά δεν είναι διασωληνωμένη και ο οργανισμός της ανταποκρίνεται στις αντιβιώσεις.

Τη δάγκωσε τέσσερις φορές

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το πρωί της Πέμπτης (29/6) η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα Mega» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο το φίδι δάγκωσε το χέρι του κοριτσιού τέσσερις φορές, με αποτέλεσμα να πρηστεί.

Αρχικά, η 4χρονη μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου και από εκεί στο νοσοκομείο Βόλου, όπου οι γιατροί της χορήγησαν αντιοφικό ορό και στο σημείο αυτό το παιδί παρουσίασε αλλεργική αντίδραση.

Έτσι οι γιατροί έκριναν απαραίτητο το ότι το κοριτσάκι έπρεπε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο της Λάρισας και εκεί αποφασίστηκε ότι πρέπει να νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, στο Ιπποκράτειο.