Πάτμος: Καταδίωξη με πυροβολισμούς σκάφους διακινητών μεταναστών

Πάτμος: Καταδίωξη με πυροβολισμούς σκάφους διακινητών μεταναστών

Το ταχύπλοο τελικά προσάραξε μεταξύ δύο βραχονησίδων και συνελήφθησαν οι δύο επιβαίνοντες

Επεισόδιο με καταδίωξη και ρήψη προειδοποιητικών βολών από στελέχη του Λιμενικού Σώματος κατά ύποπτου ταχύπλοου σκάφους το οποίο εκινείτο με ταχύτητα στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Λέρου σημειώθηκε τις πρώτες πρωτινές ώρες της Κυριακής 25 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, άμεσα στη περιοχή μετέβησαν τρία περιπολικά σκάφη της Ελληνικής Ακτοφυλακής, τ αοποία εντόπισαν το ταχύπλοο πλησίον των νοτιοδυτικών ακτών της Πάτμου. Ακολούθησε καταδίωξη και ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, κατά τη διάρκεια της οποίας ο χειριστής του ανωτέρω σκάφους προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς προς αποφυγή σύλληψης, με αποτέλεσμα την προσάραξη του σκάφους μεταξύ των βραχονησίδων «Νησί Σταυρί» και «Πιλάβι» νοτιοδυτικά των Λειψών.

Επί του σκάφους επέβαιναν δύο αλλοδαποί, οι οποίοι και συνελήφθησαν για παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014, καθώς και των άρθρων 167, 169 και 291 παρ.3 του Π.Κ. Κατόπιν χερσαίων ελέγχων στην ευρύτερη περιοχή, εντοπίστηκαν 15 αλλοδαποί, στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων, οι οποίοι αναγνώρισαν τους ανωτέρω συλληφθέντες ως διακινητές. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πάτμου, ενώ το ανωτέρω σκάφος μεταφέρθηκε με ασφάλεια στον λιμένα Λειψών.