Χαλκιδική: Μία 16χρονη έσωσε από πνιγμό 10χρονο αγόρι με την τεχνική «Χάιμλιχ»

Χαλκιδική: Μία 16χρονη έσωσε από πνιγμό 10χρονο αγόρι με την τεχνική «Χάιμλιχ»

Η μικρή Μαρία είναι πιστοποιημένη διασώστης τα τελευταία 7 χρόνια στο Kids Save Lives

Μία 16χρονη στην Χαλκιδική έσωσε στην κυριολεξία τη ζωή ενός 10χρονου αγοριού, το οποίο πνιγόταν από κομμάτια αγγουριού, που του στάθηκαν στον λαιμό, αντιδρώντας άμεσα και εφαρμόζοντας την τεχνική «Χάιμλιχ».

Η επέμβαση της Μαρίας Λαζαρίδη ήταν σωτήρια, καθώς με χτυπήματα στη πλάτη και την τεχνική «Χάιμλιχ» έδωσε ανάσα στο μικρό αγόρι, που αδυνατούσε να αναπνεύσει. Ο 10χρονος έτρωγε σε κατάστημα εστίασης στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όταν συνέβη το περιστατικό. Άμεσα κλήθηκε ο γιατρός της κοινότητας και χωρίς δεύτερη σκέψη η 16χρονη έτρεξε μαζί του, για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ3, δεν είναι η πρώτη φορά που η 16χρονη σώζει μια ζωή. Η Μαρία έχει επέμβει σωτήρια άλλες επτά φορές από τα 12 της χρόνια, τέσσερις φορές έχει κάνει ΚΑΡΠΑ, ενώ έχει σώσει και δύο άτομα από πνιγμό. Η 16χρονη γνωρίζει πολύ καλά πως να αντιδράσει σε επείγουσες καταστάσεις, καθώς είναι πιστοποιημένη διασώστης τα τελευταία 7 χρόνια στο KIDS SAVE LIVES και η μικρότερη εκπαιδεύτρια σε όλη την Ευρώπη.