Ελευσίνα: Απομακρύνθηκε το 18ο επιβλαβές πλοίο από το λιμάνι από το 2022 έως τώρα

Ελευσίνα: Απομακρύνθηκε το 18ο επιβλαβές πλοίο από το λιμάνι από το 2022 έως τώρα

Ήταν ελλιμενισμένο τα τελευταία 9 χρόνια στην ανατολική πλευρά της προβλήτας

Ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας ανακοίνωσε ότι «σημαντικά ωφέλιμος χώρος του κρηπιδώματος στον κεντρικό εμπορικό Λιμένα Ελευσίνας απελευθερώθηκε για τις ανάγκες φορτοεκφορτώσεων, μετά την οριστική απομάκρυνση επικίνδυνου-επιβλαβούς φορτηγού πλοίου». Τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα από το 2020, με συνεχή δραστηριότητα έχει απομακρύνει 18 επικίνδυνα-επιβλαβή πλοία και ναυάγια.

Στην ανακοίνωσή του ο ΟΛΕ, σύμφωνα με την ΕΡΤ, τονίζει πως: «Πρόκειται για το Φ/Γ “BARIS” (σημαίας Τόγκο, ΙΜΟ 8716019 ), το οποίο ήταν ελλιμενισμένο τα τελευταία 9 χρόνια στην ανατολική πλευρά της προβλήτας του εμπορικού λιμένα Ελευσίνας, καταλαμβάνοντας ωφέλιμο χώρο της λιμενικής υποδομής που προορίζεται για την εξυπηρέτηση φορτίων.

Το Φ/Γ “BARIS” είχε οδηγηθεί στην Ελευσίνα στις 18 Δεκεμβρίου 2014 μετά την κατάσχεση του από τις λιμενικές αρχές Ιεράπετρας Κρήτης και χαρακτηρίστηκε στην συνέχεια ως επικίνδυνο – επιβλαβές τον Ιούλιο του 2020.

Το πλοίο αποδεσμεύτηκε μετά την ολοκλήρωση των δικαστικών διαδικασιών και η πλοιοκτήτρια εταιρεία προχώρησε στην απομάκρυνση του από την θαλάσσια ζώνη αρμοδιότητας του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ.

Το Φ/Γ “BARIS” οδηγήθηκε ρυμουλκούμενο στην Τουρκία για σκραπ.

Από την πλευρά του Ο.Λ.Ε. ΑΕ συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία διαδικασίες για την απομάκρυνση και των υπόλοιπων επικίνδυνων πλοίων και ναυαγίων από την περιοχή δικαιοδοσίας του στον κόλπο της Ελευσίνας, με στόχο την διασφάλιση της ακώλυτης ναυσιπλοΐας και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος».