Πάτρα: Ανοιξαν τον τάφο της μητέρας τους και τον βρήκαν κενό – Τι είπαν οι υπεύθυνοι του νεκροταφείου

Πάτρα: Ανοιξαν τον τάφο της μητέρας τους και τον βρήκαν κενό – Τι είπαν οι υπεύθυνοι του νεκροταφείου

Τι καταγγέλλει η κόρη της ηλικιωμένης - Πιθανόν να έγινε εκταφή σε άλλη ημερομηνία

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής 16 Ιουνίου στο Β΄ Δημοτικό Κοιμητήριο της Πάτρας, όταν σε προγραμματισμένη εκταφή γυναίκας, έκπληκτη η κόρη της διαπίστωσε, ότι ο τάφος ήταν κενός.

Όπως κατήγγειλε η ίδια στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», «στις 19-6-2017 κάναμε την ταφή της μητέρας μου στο Β’ Νεκροταφείο Πατρών. Αντίστοιχα στις 4-10-2022, μας κάλεσαν για εκταφή, όπου κι έγινε το πρώτο άνοιγμα του τάφου, αλλά μάς είπαν, ότι η γιαγιά Διονυσία δεν έχει λιώσει ακόμα, ώστε να παραλάβουμε, τα τέσσερα αδέρφια, τα οστά της μητέρας μας από το κοινοτάφιο που την είχαμε. Ετσι, μας έδωσαν νέο ραντεβού δεύτερης εκταφής του νεκρού μας στις 4-4-2023, κοινοτάφιο 465. Για σοβαρούς λόγους υγείας (είμαι καρκινοπαθής και κινητικά εν μέρει ΑμΕΑ, έχω κάνει χειρουργείο αρθροπλαστική γόνατος κι έχω βάλει μεταλλικά μέρη), πήρα παράταση, για τελική εκταφή της μητέρας μας στις 16-6-2023, δηλαδή χθες. Οπως οφείλαμε, πήγαμε στις 7:30 το πρωί στο Νεκροταφείο για την εκταφή και ανοίγοντας τον τάφο, μείναμε άναυδοι, γιατί μέσα στον τάφο δεν υπήρχαν τα οστά, δεν υπήρχε η σορός της μητέρας μας»!

Η γυναίκα έπαθε «σοκ». Στην κυριολεξία δεν πίστευε, ότι ήταν δυνατόν να μην βλέπει τα λείψανα της μητέρας της στον τάφο. «Δεν μπορώ να σας περιγράψω τα συναισθήματα, τον θυμό, τη λύπη και την απόγνωσή μας. Κανείς δεν ήξερε, τι είχε γίνει. Κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκονται τα οστά της μητέρας μας. Ενας υπάλληλος μόνο, του Νεκροταφείου, μας είπε ότι έγινε λάθος και την έχουν βγάλει (έχει γίνει εκταφή της) στις 4-10-2022».

Μέχρι και χθες το απόγευμα, η κόρη της νεκρής δεν είχε βγάλει «άκρη», για το πού βρίσκονται τα οστά της μητέρας της. «Θα κινηθώ νομικά και θα κάνουμε και τα τέσσερα αδέλφια τις απαραίτητες κινήσεις, πρώτον ώστε να βρούμε τα οστά της μητέρας μας και δεύτερον ο κάθε υπεύθυνος στην προκειμένη να πληρώσει αυτό το μακάβριο λάθος» είπε στην «Πελοπόννησο».