Φρίκη στο νοσοκομείο «Αττικόν»: Νεκρός τρεις ημέρες βρισκόταν σε τουαλέτα 47χρονος

Φρίκη στο νοσοκομείο «Αττικόν»: Νεκρός τρεις ημέρες βρισκόταν σε τουαλέτα 47χρονος

Ο άτυχος άνδραςπου ήταν χρήστης ναρκωτικών εντοπίστηκε εξαιτίας της έντονης δυσοσμίας

Σοκ προκαλεί η είδηση, ότι ένας άνδρας 47 ετών ήταν νεκρός επί τρεις ημέρες σε τουαλέτα στο νοσοκομείο «Αττικόν» και τελικά εντοπίστηκε από το προσωπικό του νοσοκομείου λόγω δυσοσμίας.

Ο άτυχος άνδρας που ήταν χρήστης ουσιών, είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν αρκετές φορές στο νοσοκομείο και γνώριζε πολύ καλά τους χώρους. Όπως όλα δείχνουν, πήρε τη μοιραία τελευταία δόση σε τουαλέτες στο ισόγειο του κτιρίου, που ήταν εκτός λειτουργίας και έτσι δεν έγινε αντιληπτός από κανέναν. Χρειάστηκε να περάσουν τρία 24ωρα, έως ότου εξαιτίας της έντονης δυσοσμίας να κινητοποιηθεί η ασφάλεια του νοσοκομείου.

«Δεν επιτρέπεται εν έτη 2023 να πεθαίνει ένας ασθενής, ο οποίος είχε πάρει εξιτήριο στις 5 Ιουνίου, στις τουαλέτες του νοσοκομείου και να γίνεται αντιληπτός από δυσοσμία που εξέπεμπε. Οι τουαλέτες βρίσκονται έξω από τις παθολογικές κλινικές στο ισόγειο», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. Σύμφωνα με εργαζόμενους στο νοσοκομείο, στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρός ο άτυχος άνδρας, εκτελούνται εργασίες και οι τουαλέτες ήταν εκτός λειτουργίας, γι' αυτό και δεν έγινε αντιληπτός ούτε από τους εργαζόμενους στην καθαριότητα.

«Στον συγκεκριμένο χώρο γίνονται εργασίες. Αυτός ο χώρος πράγματι είναι τουαλέτα, αλλά είναι αποχαρακτηρισμένος χώρος. Έχει αφαιρεθεί η πινακίδα, που προσδιόριζε τη χρήση του. Δεν είχε λόγο να πηγαίνει το συνεργείο καθαριότητας σε χώρους που γίνονται εργασίες», αναφέρουν πηγές του νοσοκομείου. Μετά τον εντοπισμό της σορού, επιτόπου έσπευσαν η ασφάλεια και η σήμανση, ώστε να αποκλειστεί η περίπτωση της εγκληματικής ενέργειας, ενώ ο διοικητής του νοσοκομείου διέταξε ΕΔΕ.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται και το πόρισμα του ιατροδικαστή.