Ναυάγιο στην Πύλο: Στην δημοσιότητα βίντεο του ΓΕΕΘΑ από την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης

Ναυάγιο στην Πύλο: Στην δημοσιότητα βίντεο του ΓΕΕΘΑ από την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης

Πλάνα και φωτογραφίες που κατέγραψαν επιβάτες κρουαζιερόπλοιου από την επιχείρηση μετέδωσε νωρίτερα το Βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC

Εικόνες από την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην περιοχή του πολύνεκρου ναυαγίου, στα ανοιχτά της Πύλου έδωσε στη δημοσιότητα το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας.

Όπως φαίνεται, στην έρευνα παίρνουν μέρος εναέρια μέσα, πλοία του πολεμικού ναυτικού και σκάφη του Λιμενικού, αλλά και παραπλέοντα σκάφη. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή του ναυαγίου είναι πολύ καλές, ωστόσο, οι έρευνες δεν είχαν αποτέλεσμα. Παραμένουν ωστόσο σε πλήρη εξέλιξη, τουλάχιστον έως τη συμπλήρωση 72 ωρών από το ναυάγιο.

Επιβάτες κρουαζιερόπλοιου κατέγραψαν τις έρευνες στο σημείο της τραγωδίας

Νωρίτερα, το BBC δημοσίευσε για πρώτη φορά πλάνα από το σημείο των ερευνών του πολύνεκρου ναυαγίου στην Πύλο. Στα βίντεο και τις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν, διακρίνεται φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και ένα Super Puma που πετάει πάνω από το σημείο, αναζητώντας επιζώντες. Τα πλάνα λήφθηκαν από επιβάτη στο κρουαζιερόπλοιο «Celebrity Beyond» που έπλεε στην περιοχή την περασμένη Τετάρτη, αποτυπώνοντας παραπλέοντα σκάφη και το ελικόπτερο που επιχειρούσαν στη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, που στήθηκε από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι αυτή την ώρα οι σοροί που έχουν ανασυρθεί είναι 78 και παραμένει άγνωστος ο αριθμός των αγνοουμένων.