Ηράκλειο: Προφυλακίστηκε ο 42χρονος για τη ληστεία στο σπίτι του πρώην δημάρχου Μαλίων

Ηράκλειο: Προφυλακίστηκε ο 42χρονος για τη ληστεία στο σπίτι του πρώην δημάρχου Μαλίων

Ο Βούλγαρος είναι σεσημασμένος, αφού έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές

Πρώτα απολογήθηκε στην αρμόδια ανακρίτρια Ηρακλείου και έπειτα προφυλακίστηκε ο 42χρονος Βούλγαρος που συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα μετά την ταυτοποίησή του ως ενός εκ των τεσσάρων ληστών που εισέβαλαν πριν από μερικούς μήνες στο σπίτι του πρώην δημάρχου Μαλίων. Μπήκαν μέσα και ακινητοποίησαν τα τρία μέλη της οικογένειας, ενώ άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα.

Σε βάρος του ο εισαγγελέας Ηρακλείου είχε ασκήσει ποινική δίωξη για ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή, σε βαθμό κακουργήματος. Ο 42χρονος είναι σεσημασμένος, καθώς είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές, είχε ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα.

Από την Αστυνομία αναζητούνται τρία ακόμα άγνωστα άτομα, τα οποία φέρονται να εισέβαλαν μαζί με τον 42χρονο μέσα στη νύχτα στο σπίτι του πρώην δημάρχου και με την απειλή μαχαιριού, αφού έδεσαν τα τρία μέλη της οικογένειας με σεντόνια, άρπαξαν 2.900 ευρώ και κοσμήματα.

Οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου που όλους αυτούς τους μήνες ερευνούν την υπόθεση, οδηγήθηκαν στην ταυτοποίηση του 42χρονου από τα αποτσίγαρα που είχαν βρεθεί έξω από το σπίτι. Το γενετικό υλικό πάνω σε ένα αποτσίγαρο “μαρτύρησε” την παρουσία του στο σημείο, καθώς ο άνδρας είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές.

Ο άνδρας, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, αναγνωρίστηκε από τον σωματότυπό του από τον πρώην δήμαρχο, καθώς οι δράστες φορούσαν κουκούλες. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης ανέφεραν ότι, ως εργαζόμενος σε εταιρεία κατεψυγμένων προϊόντων, εφοδίαζε την ξενοδοχειακή επιχείρηση του κ. Λαμπρινού.