Βαρύτατες κατηγορίες στα φερόμενα ως μέλη κυκλώματος εκβιαστών στην Αττική

Βαρύτατες κατηγορίες στα φερόμενα ως μέλη κυκλώματος εκβιαστών στην Αττική

Οι επτά κατηγορούμενοι φέρονται να εμπλέκονται σε ξυλοδαρμούς και εκβιάσεις ιδιοκτητών καταστημάτων κυρίως στα νότια προάστια

Αντιμέτωποι με βαρύτατες κατηγορίες είναι οι επτά συλληφθέντες ως μέλη κυκλώματος που φέρεται να δρούσε στο χώρο της νύχτας εκτελώντας «συμβόλαια».

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος των επτά για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος. Συγκεκριμένα, οι κατηγορούμενοι οι οποίοι παραπέμφθηκαν σε ανακριτή για να απολογηθούν, είναι αντιμέτωποι, κατά περίπτωση, με τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της εκβίασης κατ'επάγγελμα, της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της παραβίασης του νόμου περί όπλων και της αντίστασης.

Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι συνελήφθησαν σε ειδική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου και ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα, φέρονται -μεταξύ άλλων- να εμπλέκονται σε ξυλοδαρμούς και εκβιάσεις ιδιοκτητών καταστημάτων κυρίως στα νότια προάστια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν εκδοθεί τρία εντάλματα σύλληψης για την ίδια υπόθεση.