Μύκονος: Μετά την Πάνορμο beach-bar ύψωσε φράχτη και στην παραλία στο Καλό Λιβάδι

Μύκονος: Μετά την Πάνορμο beach-bar ύψωσε φράχτη και στην παραλία στο Καλό Λιβάδι

Ο χώρος παρακολουθείται μάλιστα από κάμερες που καταγράφουν δημόσιο χώρο, ενώ άπλωσαν ομπρέλες και ξαπλώστρες σε 500 τ.μ. αμμουδιάς

Νέο περιστατικό αυθαιρεσίας σημειώθηκε στη Μύκονο, καθώς μετά την Πάνορμο οι υπεύθυνοι λειτουργίας beach bar σήκωσαν φράχτη και στην παραλία Καλό Λιβάδι παρεμποδίζοντας την πρόσβαση.

Το περιστατικό ήρθε στο φως της δημοσιότητας ύστερα από καταγγελία του δικηγόρου Στέλιου Γκαρίπη, μετά την επίθεση που δέχθηκε ο ίδιος, όταν επισκέφθηκε την παραλία. Ο δικηγόρος ανέφερε, πως πάνω στον φράχτη στην παραλία της Μυκόνου υπήρχαν κάμερες και μικρόφωνα. «Δέχτηκα μία επίθεση από κάποιον άγνωστο σε εμένα, ο οποίος μου είπε, ότι έχουν μία νέα εταιρεία. Τοποθέτησε φράχτες, τοποθέτησε κάμερες, που καταγράφουν τόσο τον δρόμο τον δημόσιο, όσο και την παραλία, τοποθέτησε ξαπλώστρες και μου είπε, ότι πλέον στην παραλία δεν μπορώ να πηγαίνω», ανέφερε ο Στέλιος Γκαρίπης και συμπλήρωσε: «Μάλιστα μου είπε να μιλήσω με μία δικηγόρο δική τους, που μου είπε, ότι δεν μπορώ να βρίσκομαι σε χώρο, που είναι σε κάποια απόσταση από την επιχείρησή τους πάνω στην άμμο».

Σε βίντεο που προβλήθηκε στο OPEN, φαίνεται ο φράχτης που σηκώθηκε, ο οποίος εμποδίζει την πρόσβαση στην παραλία, ενώ αναφέρεται, πως σετ με ομπρέλες και ξαπλώστρες εκτείνονται παράνομα σε 500 τετραγωνικά μέτρα στην παραλία. Στη συνέχεια, στην παραλία Καλό Λιβάδι στη Μύκονο έσπευσαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι ζήτησαν τις απαραίτητες άδειες από τους ανθρώπους της επιχείρησης. Ωστόσο οι σχετικές άδειες, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν υπήρχαν. Αμέσως μετά την έφοδο της Αστυνομίας ζητήθηκε να γίνει αυτοψία για τις καταγγελλόμενες αυθαιρεσίες στην παραλία Καλό Λιβάδι από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ σε βάρος του προσωρινά υπεύθυνου και του ιδιοκτήτη έχει σχηματιστεί δικογραφία

Ο πρώην δήμαρχος της Μυκόνου, Χρήστος Βερώνης, ύστερα από τη νέα αυθαιρεσία δήλωσε στο OPEN, πως το νησί «πρέπει να είναι ένας τόπος χαράς, δημιουργίας και διασκέδασης και να μην παρουσιάζονται αυτά τα φαινόμενα εξαιτίας των λίγων που ήρθαν εδώ και, με την ανοχή της δημοτικής αρχής, αυθαιρέτησαν σε μεγάλο βαθμό με αποτέλεσμα να αναγκαστεί το κράτος και ο ίδιος ο πρωθυπουργός να επέμβει».