Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στην Αταλάντη: Ακατάλληλες κρίθηκαν 32 κατοικίες, έξι εκκλησίες και ένα Δημοτικό Σχολείο

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στην Αταλάντη: Ακατάλληλες κρίθηκαν 32 κατοικίες, έξι εκκλησίες και ένα Δημοτικό Σχολείο

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας καλεί τους κατοίκους που εντοπίζουν ζημιές, να ενημερώνουν άμεσα για να προγραμματιστούν οι έλεγχοι

Ακατάλληλα κρίθηκαν 38 κτίρια στις Δημοτικές Ενότητες Αταλάντης και Δαφνουσίων του Δήμου Λοκρών Φθιώτιδας από τις συνολικά 120 αυτοψίες που διενεργήθηκαν σε ισάριθμα κτίρια έως το απόγευμα της Παρασκευής μετά τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε χθες με επίκεντρο την περιοχή.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε απο το υπουργείο Υποδομών, από τα 38 κτίρια που κρίθηκαν ακατάλληλα προς χρήση, τα 32 είναι κατοικίες και τα έξι εκκλησίες. Επιπλέον, έγιναν αυτοψίες και σε τρεις σχολικές μονάδες με συνολικά πέντε κτίρια στις Δημοτικές Ενότητες Αταλάντης και Ορχομένου του Δήμου Λοκρών, εκ των οποίων το Δημοτικό Σχολείο στη Δημοτική Κοινότητα Ορχομενού (Τοπική Ενότητα Διονύσου) με τρία κτίρια, κρίθηκε ακατάλληλο και χρήζει επισκευών.

Από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας καλούνται οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, που εντοπίζουν ζημιές στα σπίτια τους, να ενημερώσουν άμεσα τους αντίστοιχους Προέδρους Κοινοτήτων, για να προγραμματιστούν οι έλεγχοι από τα κλιμάκια μηχανικών. Η Περιφέρεια και ο Δήμος Λοκρών που βρέθηκε στο επίκεντρο του σεισμού, παραμένουν σε επιφυλακή, ενω συνιστούν ψυχραιμία και παρακαλούν τους κατοίκους να απομακρυνθούν από κατοικίες και κτίσματα, όπου εντοπίστηκαν ρηγματώσεις και άλλες φθορές.