Ηράκλειο: Εκείνη έκανε την πελάτισσα και εκείνος άρπαζε ένα ακριβό βραχιόλι σε κοσμηματοπωλείο 

Ηράκλειο: Εκείνη έκανε την πελάτισσα και εκείνος άρπαζε ένα ακριβό βραχιόλι σε κοσμηματοπωλείο 

Την δράση του ζεύγους αλλοδαπών κατέγραψε κάμερα ασφαλείας του καταστήματος - Συνελήφθησαν στα Χανιά

Με μελετημένες κινήσεις και απαράμιλλη άνεση ένα ζευγάρι μπήκε το πρωί της Παρασκευής σε κοσμηματοπωλείο στις Μοίρες Ηρακλείου και σούφρωσαν ένα βραχιόλι από τη συνήθως κλειδωμένη βιτρίνα, που έμεινε για λίγα δευτερόλεπτα ανοιχτή.

Το ζευγάρι συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα στα Χανιά, αφού είχαν προκαλέσει αναστάτωση και σε ένα καφενείο στην Αγία Βαρβάρα. Τα βίντεο που ανήρτησε ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου Λευτέρης Κουνδουράκης είναι αποκαλυπτικά.


Η γυναίκα μπήκε πρώτη στο κατάστημα και προσποιούμενη ότι ενδιαφέρεται να αγοράσει σκουλαρίκια, κράτησε απασχολημένο τον ιδιοκτήτη. Στη συνέχεια, στο κοσμηματοπωλείο μπήκε ένας άντρας φορώντας τραγιάσκα και μαύρα γυαλιά και με μεγάλη ψυχραιμία και γρήγορες κινήσεις έβγαλε το βραχιόλι από την προθήκη, που είχε μείνει για λίγο ξεκλείδωτη.

Χωρίς να το βάλει στην τσέπη ή στην τσάντα του, που ήταν εσκεμμένα ανοιχτή, τοποθέτησε το βραχιόλι στο γραφείο του κοσμηματοπωλείου και μόνο μετά από λίγα λεπτά και ενώ είχε καθίσει στην καρέκλα «περιμένοντας» τη γυναίκα του, το πήρε και το έβαλε στην ανοιχτή του τσάντα.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου, που μίλησε στην ΕΡΤ Ηρακλείου, οι υποτιθέμενοι πελάτες ήταν τουρίστες και μιλούσαν άπταιστα αγγλικά. Έδωσαν μάλιστα και 20 ευρώ ως προκαταβολή για τα σκουλαρίκια, που υποτίθεται ότι θα αγόραζε η γυναίκα, λέγοντας ότι θα γυρίσουν πίσω σε 20 λεπτά, αφού θα είχαν βγάλει λεφτά από την τράπεζα.

Όπως είναι φυσικό, το ζευγάρι εξαφανίστηκε και αφού μπήκε σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, που οδηγούσε κάποιο τρίτο άτομο, κατευθύνθηκαν προς το Ηράκλειο. Με την ίδια ψυχραιμία και άνεση, λίγα λεπτά αργότερα σταμάτησαν στην Αγία Βαρβάρα, 20 χλμ. από τις Μοίρες, για να πιούν καφέ σε καφενείο της περιοχής. Ωστόσο, εκεί έστησαν ένα μεγάλο καβγά με τη σερβιτόρα και αφού την προσέβαλαν, έφυγαν τάχα θυμωμένοι, χωρίς να πληρώσουν τους καφέδες.

Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής και αφού αξιοποιήθηκε το υλικό από τις κάμερες από τις Μοίρες μέχρι τα Χανιά, το ζευγάρι και ο τρίτος της παρέας συνελήφθησαν στα Χανιά, από όπου είχαν νοικιάσει το αυτοκίνητό τους.

Το βραχιόλι είχε ξανακλαπεί

Το συγκεκριμένο βραχιόλι έχει πίσω του μακρά ιστορία. Ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου ανέφερε στην ΕΡΤ Ηρακλείου, ότι πριν από 40 χρόνια διαρρήκτες είχαν αρπάξει μεγάλο μέρος των κοσμημάτων του καταστήματος, έχοντας μπει μέσα με τη μέθοδο του ριφιφί. Όταν εντοπίστηκαν τα κλοπιμαία και κλήθηκε ο τότε ιδιοκτήτης, πατέρας του κ. Κουνδουράκη, να τα αναγνωρίσει, αναγνώρισε και το συγκεκριμένο βραχιόλι, που έμελλε να ξανακλαπεί σήμερα μετά από τέσσερις δεκαετίες για δεύτερη φορά.