Βυθίστηκε ιστιοφόρο σκάφος στον κόλπο της Νάουσας στην Πάρο – Σώοι οι δύο επιβαίνοντες

Βυθίστηκε ιστιοφόρο σκάφος στον κόλπο της Νάουσας στην Πάρο – Σώοι οι δύο επιβαίνοντες

Στο σημείο έχει στηθεί επιχείρηση αποκόλλησης του σκάφους και ρυμούλκισή του στο καρνάγιο

Άγιο είχαν οι δύο αλλοδαποί επιβαίνοντες σε ιστιοφόρο σκάφος με σημαία Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίοι βγήκαν σώοι από αυτό, όταν βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της νησίδας Αγίας Καλής εντός του όρμου Νάουσας της Πάρου.

Στο σημείο έσπευσαν από θαλάσσης περιπολικό σκάφος του Λιμενικού και από ξηράς περιπολικό όχημα του Λιμενικού, όπου διαπίστωσαν ότι το εν λόγω σκάφος υπέστη εισροή υδάτων λόγω ρήγματος, με αποτέλεσμα να επικαθήσει στο βυθό της θάλασσας σε βάθος 3 μέτρων περίπου, ενώ οι δύο επιβαίνοντες απομακρύνθηκαν από το σκάφος, καλά στην υγεία τους.

Στην έσπευσε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πάρου για απάντληση των υδάτων και ιδιωτικά μέσα για τυχόν παροχή συνδρομής, ενώ ιδιώτες δύτες διενεργούν εργασίες προσωρινής αποκατάστασης του ρήγματος, προκειμένου το εν λόγω σκάφος να αποκολληθεί και να μετακινηθεί σε καρνάγιο της Νάουσας.

Περιμετρικά του σκάφους έχουν τοποθετηθεί προληπτικά απορροφητικά φράγματα και πετσέτες, με μέριμνα του Λιμενικού Ταμείου Πάρου – Αντίπαρου, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πάρου.