Βόλος: Δάγκωσε και έκοψε τη μύτη του 72χρονου γείτονα του

Βόλος: Δάγκωσε και έκοψε τη μύτη του 72χρονου γείτονα του

Ο άνδρας του είχε ξεριζώσει και μια τούφα από τα μαλλιά

Ένοχος κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου την Πέμπτη (8/6) ένας 45χρονος ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βαριά σωματική βλάβη σε βάρος του 72χρονου γείτονά του, καθώς τον Ιούλιο του 2020 τον δάγκωσε την μύτη κόβοντας κομμάτι της μετά από καυγά που σημειώθηκε για τη θέση ενός κάδου σκουπιδιών.

Οι δύο άνδρες, οι οποίοι κατοικούν σε παραθαλάσσιο χωριό του Νότιου Πηλίου, είχαν μεταφέρει πολλές φορές εναλλάξ τον συγκεκριμένο κάδο ο ένας μπροστά στην πόρτα του άλλου, ώσπου κατέληξαν στο συγκεκριμένο περιστατικό να «λύνουν» το ζήτημα με τη βία και έπειτα να καταθέτουν μηνύσεις.

«Ήμουν σε αυτοάμυνα» ισχυρίστηκε ο δράστης

Οι δύο άνδρες, όπως μεταδίδει το thenewspaper.gr πιάστηκαν στα χέρια και ο 45χρονος δάγκωσε τον 75χρονο στο χέρι και την μύτη με αποτέλεσμα να του δημιουργήσει βαρύ τραύμα ενώ του ξερίζωσε και μια τούφα από τα μαλλιά.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας ο κατηγορούμενος ανέφερε πως έφτασε στο σημείο να δώσει τα χτυπήματα αυτά γιατί βρέθηκε σε αυτοάμυνα, υποστηρίζοντας ότι ο γείτονάς του επιτέθηκε πρώτος και τον κρατούσε ακινητοποιημένο στο έδαφος, ενώ ένιωθε πως πνιγόταν.

Οι συνήγοροι υπεράσπισής του ζήτησαν και προβλήθηκε στην δικαστική αίθουσα βίντεο το οποίο επιβεβαίωνε τα λεγόμενά του και έδειχνε το στιγμιότυπο της επίθεσης από την αρχή, αν και διακοπτόταν από ένα σημείο και πέρα του επεισοδίου.

Ο 45χρονος κρίθηκε ένοχος για βαριά σωματική βλάβη, όπως κατηγορούταν, παρά την εισαγγελική πρόταση για μετατροπή της κατηγορίας που αντιμετώπιζε σε επικίνδυνη σωματική βλάβη, για την οποία πρότεινε την ενοχή του.

Στον 45χρονο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή και δικαίωμα έφεσης με αναστέλλουσα δύναμη, ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Συγκατηγορούμενή του ήταν η ηλικιωμένη μητέρα του, η οποία τελικά αθωώθηκε.