Μαφιόζικη εκτέλεση στον Κορυδαλλό: Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ – Τους γάζωσαν με 44 σφαίρες

Μαφιόζικη εκτέλεση στον Κορυδαλλό: Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ – Τους γάζωσαν με 44 σφαίρες

Ξεψαχνίζουν τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής

Σε δύο πεδία στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τη διπλή μαφιόζικη εκτέλεση το βράδυ της Τετάρτης (7/9) στην οδό Σοφίας Βέμπο στον Κορυδαλλό. Από τη μία γίνεται προσπάθεια αξιοποίησης του υλικού από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, που ενδεχομένως να οδηγήσει στους φυσικούς αυτουργούς του «συμβολαίου θανάτου».

Από την άλλη επιχειρούν μέσω λήψης καταθέσεων να βρουν κάποιο στοιχείο που θα μπορούσε να οδηγήσει στον εντολέα (σ.σ. ηθικό αυτουργό) της μαφιόζικης ενέδρας, αν και η εμπειρία από ανάλογα περιστατικά δείχνει πως τα στόματα όσων γνωρίζουν σχεδόν ποτέ δεν ανοίγουν. Άλλωστε, τόσο ο 38χρονος Β.Ρ. όσο και ο 31χρονος Δ.Μ. ήταν πρόσωπα γνώριμα στην ΕΛ.ΑΣ. (σ.σ. αν και ο δεύτερος δεν είχε συλληφθεί ποτέ) για τις σχέσεις τους, μεταξύ άλλων, με ηγετικά στελέχη της επονομαζόμενης Greek Mafia που πλέον δεν βρίσκονται στη ζωή.

Την ίδια ώρα, δεν έχει γίνει γνωστό εάν στο καμένο ΙΧ αυτοκίνητο που εντοπίστηκε παραπλεύρως της Εθνικός Οδού Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος του Σκαραμαγκά βρέθηκαν και πολεμικά τυφέκια Kalashnikov που χρησιμοποιήθηκαν στη διπλή εκτέλεση. Οι δράστες πυρπόλησαν το όχημα προκειμένου να εξαφανίσουν κάθε δακτυλικό αποτύπωμα ή γενετικό υλικό τους, πρακτική που χρησιμοποιείται πλέον όλο και πιο συχνά σε «συμβόλαια θανάτου».

Τέλος, να αναφέρουμε ότι από το σημείο της δολοφονίας οι αστυνομικοί έχουν συλλέξει τουλάχιστον 44 κάλυκες, δείγμα του πόσο αποφασισμένοι να σκοτώσουν ήταν οι δύο εκτελεστές.