Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: «Ελπίζω να σαπίσει στη φυλακή» – Ο πατέρας της Καρολάιν μετά την απόσυρση της έφεσης

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: «Ελπίζω να σαπίσει στη φυλακή» – Ο πατέρας της Καρολάιν μετά την απόσυρση της έφεσης

Ο Ντέιβιντ Κράουτς υποστηρίζει ότι ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος έκανε πίσω φοβούμενος αποκαλύψεις για άλλη εγκληματική του δραστηριότητα

Με μια αιφνιδιαστική απόφαση και ενώ η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά βρισκόταν στα μισά, ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος απέσυρε την έφεση και αποδέχτηκε την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου, που επισείει ισόβια κάθειρξη και άλλα 11,5 χρόνια φυλάκιση.

Ο πατέρας της Καρολάιν μιλώντας στο MEGA λίγα λεπτά αφ’ ότου έγινε γνωστή η εξέλιξη στην υπόθεση της κόρης του είπε: «Εξεπλάγην όταν άκουσα, ότι ο Αναγνωστόπουλος απέσυρε την έφεσή του. Αυτός ο άνδρας βασανίζει εμένα και την οικογένειά μου για περισσότερα από 2 χρόνια. Με εξοργίζει η σκέψη, ότι αυτό το διττό κάθαρμα στάθηκε στο δικαστήριο και είπε, ότι έπρεπε να σκοτώσει την όμορφη κόρη μου για να σώσει τη Λυδία. Είμαι ικανοποιημένος που επέστρεψε εκεί που ανήκει, εκτίοντας το υπόλοιπο της ισόβιας κάθειρξης του συν 11,5 χρόνια για τη δολοφονία της όμορφης κόρης μου. Ελπίζω να σαπίσει στη φυλακή».

Η απόφαση που αιφνιδίασε

Ο καθ' ομολογίαν δολοφονός, σύμφωνα με τον συνήγορό του, Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη, έλαβε την απόφαση να περάσει τα επόμενα τουλάχιστον 20 χρόνια στη φυλακή, καθώς πλέον αυτό είναι αμετάκλητο, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζει, τι μεσολάβησε για αυτήν τη μεταστροφή. «Οι λόγοι έχουν να κάνουν με τον εντολέα μου, είναι μια απόφαση που έλαβε τις τελευταίες 2 ημέρες, σε εξελίξεις της τελευταίας στιγμής», είπε ο δικηγόρος του συμπληρώνοντας: «Μόλις προχθές ελήφθη η απόφαση να οδηγηθούμε στην παραίτηση της εφέσεως, η οποία επικυρώνει την πρωτόδικη απόφαση, προέκυψαν τώρα εξαιρετικοί λόγοι, που είναι στο πρόσωπό του, αλλά δεν είναι ανακοινώσιμοι. Δεν έχουν καμία σχέση με λόγους υγείας».

Ο πατέρας της Καρολάιν στην δήλωση του στο MEGA παραμένει εξοργισμένος και δίνει τη δική του ερμηνεία για το κίνητρο της δολοφονίας του παιδιού του. «Η αλήθεια είναι ότι την σκότωσε, γιατί πιεζόταν από τη συμμορία στην οποία είχε εμπλακεί, συμμετέχοντας στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών. Η Καρολάιν του είχε ξεκαθαρίσει, ότι εάν επέμενε, τότε θα τον εγκατέλειπε και θα έπαιρνε μαζί και τη Λυδία. Πώς τα ξέρω όλα αυτά; Από τα γράμματα που έγραψε σε εμένα, στη Σούζαν και στη μητέρα του. Τα γράμματα που τώρα ισχυρίζεται, ότι δεν υπάρχουν. Τα γράμματα που οι γονείς του ισχυρίζονται, ότι δεν υπάρχουν, παρότι το δικό μου το παρέδωσε στα χέρια μου ο πατέρας του και η μητέρα του, έβγαλε το δικό της από τη τσάντα της μπροστά μου».

Και συμπληρώνει: «Για να καταλάβετε την βλακεία του, είχε καυχηθεί στην Καρολάιν για το σχέδιό του να βγάζει χρήματα από τη μεταφορά των ναρκωτικών, η οποία όμως, ήταν απόλυτα τρομοκρατημένη. Εκείνος, φάνηκε τότε να συνειδητοποιεί και επικοινώνησε με τη συμμορία και τους είπε, ότι αποφάσισε να κάνει πίσω και να μη συνεχίσει, στα όσα είχαν συμφωνήσει. Του εξήγησαν, ότι δεν υπάρχει διέξοδος, ότι πλέον έχει μπλέξει εφ’ όρου ζωής και ότι από την στιγμή που το είπε και στη γυναίκα του, τότε το ίδιο ισχύει και για εκείνη».

Τέλος και στις Πανελλαδικές

Σύμφωνα με τον συνήγορο του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ο ίδιος αποφάσισε να μη συνεχίσει ούτε τις Πανελλήνιες εξετάσεις. «Έδωσε ένα μάθημα, το δεύτερο δεν το έδωσε, παραιτήθηκε και από τις Πανελλήνιες. Είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, αφόρητο το βάρος που έχει», είπε ο κ. Παπαϊωαννίδης τονίζοντας πως «με τις Πανελλήνιες, η επιδίωξή του δεν ήταν το ελαφρυντικό».

Προς το παρόν, ο 34χρονος τηρεί σιγή ιχθύος για τους λόγους που τον οδήγησαν να αποσύρει την έφεση τόσο ξαφνικά. Όσο για τον χρόνο που θα μείνει στη φυλακή, όπως λέει ο δικηγόρος του «τα επόμενα 18 με 20 έτη θα παραμείνει στη φυλακή. Το ανώτατο είναι τα 25 έτη».