Σάκης Αρναούτογλου: Αραιές συννεφιές, ζέστη και υγρασία αύριο Πέμπτη

Σάκης Αρναούτογλου: Αραιές συννεφιές, ζέστη και υγρασία αύριο Πέμπτη

Από την Κυριακή η χώρα θα ξαναμπεί σε φάση έντονης αστάθειας σύμφωνα με τις προβλέψεις του

Την Πέμπτη θα έχουμε αραιές συννεφιές, οι οποίες ίσως αφήσουν κάποιες ασθενείς λασποβροχές σε αρκετές περιοχές της ανατολικής χώρας, ίσως και στην Αττική, ενώ στα νότια θα υπάρξει θολούρα στην ατμόσφαιρα, καθώς ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου.

Μετά το μεσημέρι μεγάλα θα είναι τα διαστήματα ηλιοφάνειας στα περισσότερα ηπειρωτικά πεδινά τμήματα. Μπόρες θα εκδηλωθούν σε ορεινές περιοχές της Κρήτης, της Πελοποννήσου και της βόρειας Ελλάδας, ενώ κάποιες λασποβροχές θα παραμείνουν στα νησια του ανατολικού Αιγαίου. Οι θερμοκρασίες θα είναι καλοκαιρινές, φθάνοντας μέχρι και τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου στους κάμπους, ενώ αυξημένες θα είναι οι τιμές σχετικής υγρασίας.

Η Αττική τις πρωινές ώρες θα έχει αραιή συννεφιά και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές ασθενείς λασποβροχές. Μετά το μεσημέρι ο καιρός θα ανοίξει και τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα μεγαλώσουν. Οι άνεμοι εξασθενημένοι, στα 4 με 5 μποφόρ πρόσκαιρα στον νότιο Ευβοϊκό και η θερμοκρασία στους 20 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία θα έχουνε κάποιες αραιές συννεφιές, κατά τόπους και κατά διαστήματα πυκνότερες, οι οποίες δεν θα δώσουν όμως φαινόμενα. Μετά το μεσημέρι θα βγάλει αρκετό ήλιο σχεδόν σε όλη την περιφέρεια. Οι άνεμοι εξασθενημένοι στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 18 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή ο ήλιος θα είναι περισσότερος στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Μεταξύ μεσημεριού και απογεύματος θα εκδηλωθούν κάποιες ολιγόλεπτες μπόρες στα ορεινά της Πελοποννήσου, της βορειοδυτικής Στερεάς, της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Τους 31 βαθμούς Κελσίου θα αγγίξει το θερμόμετρο σε αρκετές πεδινές περιοχές, ενώ θα υποχωρήσει και η θολούρα στην ατμόσφαιρα.

Το Σάββατο θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, καλή διαύγεια, ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει και η υγρασία θα διατηρηθεί αρκετά υψηλή. Από την ορεινή Αττική μέχρι την ορεινή βορειοδυτική Στερεά, στα ορεινά της Θεσσαλίας και στη Μακεδονία υπάρχει η πιθανότητα για σύντομο πέρασμα από μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες.

Από την Κυριακή η χώρα θα ξαναμπεί σε φάση έντονης αστάθειας, με περάσματα από μπόρες και καταιγίδες από το μεσημέρι και αργότερα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου: