Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Στη φυλακή επτά κατηγορούμενοι – Ελεύθερος ο 20χρονος που συνελήφθη με τον πατέρα του

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Στη φυλακή επτά κατηγορούμενοι – Ελεύθερος ο 20χρονος που συνελήφθη με τον πατέρα του

Ο νεαρός δεν έπεισε για την αθωώτητά του, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος καθώς επικαλέστηκε σοβαρό πρόβλημα υγείας

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν οι επτά από τους οκτώ νέους κατηγορούμενους στην υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης από τον Κολωνό.

Οι επτά κατηγορούμενοι, με ομόφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, μετά τις απολογίες τους κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Ο μόνος που έφυγε ελεύθερος από το ανακριτικό γραφείο, ήταν ο 20χρονος, ο οποίος βρέθηκε κατηγορούμενος μαζί με τον πατέρα του. Ο νεαρός αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα, καθώς φέρεται να επικαλέστηκε, πως αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας

Οι οκτώ κατηγορούμενοι, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά την έκδοση ενταλμάτων, οδηγήθηκαν νωρίς το πρωί ενώπιον του 14ου τακτικού ανακριτή, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για την υπόθεση.
Πληροφορίες αναφέρουν, ότι οι οκτώ, μεταξύ των οποίων πατέρας και γιός, στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες, που κατά περίπτωση, τους αποδίδονται για γενετήσιες πράξεις έναντι αμοιβής με ανήλικη και πορνογραφία. Ωστόσο, φαίνεται πως οι κατηγορούμενοι δεν έπεισαν με τους ισχυρισμούς τους.

Η έκτη κατά σειρά κατάθεση της 12χρονης ήταν αυτή που, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, οδήγησε στις νέες συλλήψεις. Και αυτό γιατί η ανήλικη φέρεται να έδωσε στις αρχές στοιχεία, που οδήγησαν στα νέα πρόσωπα που είναι αντιμέτωπα με τη δικαιοσύνη. Πάντως, η σύλληψη των συγκεκριμένων ανδρών σηματοδότησε ένα νέο κύκλο ανακρίσεων, καθώς η δικογραφία που αρχικά είχε σχηματιστεί, διαχωρίστηκε και η υπόθεση πέρασε στα χέρια νέου ανακριτή.

Το πρώτο σκέλος της δικογραφίας «έκλεισε», με τους περισσότερους από τους κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και η μητέρα της 12χρονης, να είναι στη φυλακή. Ο χρόνος πλέον μετρά αντίστροφα για την πρόταση του εισαγγελέα και το βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου σχετικά με την παραπομπή ή όχι σε δίκη των κατηγορούμενων. Το «στοίχημα» των αρχών είναι να προσδιοριστεί άμεσα η εκδίκαση της υπόθεση ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αποφυλάκισης των κατηγορούμενων λόγω λήξης των 18μηνων της προσωρινής κράτησης τους.

Μαρία Ζαχαροπούλου