Σάκης Αρναούτογλου: Ηλιοφάνεια και 30αρια τις επόμενες ημέρες

Σάκης Αρναούτογλου: Ηλιοφάνεια και 30αρια τις επόμενες ημέρες

Μεταφορά αφρικανικής σκόνης και τοπικές λασποβροχές προβλέπει για την Πέμπτη

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει το επόμενο 24ωρο με κάποιες αραιές συννεφιές οι οποίες στα δυτικά κεντρικά και στα νότια θα πυκνώνουν λίγο περισσότερο, χωρίς να δίνουν όμως κάποιο φαινόμενο.

Θολούρα στην ατμόσφαιρα θα έχουμε στις νοτιότερες κυρίως περιοχές, καθώς ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Η θερμοκρασία σταδιακά ανεβαίνει και την Τετάρτη ο υδράργυρος θα «σκαρφαλώσει» στους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά ηπειρωτικά τμήματα.

Στην Αττική ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει από την αρχή της ημέρας ενώ θα υπάρξουν και κάποιες αραιές συννεφιές, οι οποίες από το μεσημέρι και από τα νότια θα έχουν την τάση να πυκνώνουν λίγο έως αρκετά περισσότερο και θα παραμείνουν. Πολύ μικρή είναι η πιθανότητα για κάποια ήπια λασποβροχή. Αυξημένη θα είναι η σχετική υγρασία στα δυτικά αλλά όχι και στα ανατολικά όπου θα πνέει ένας βόρειος άνεμος στα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 18 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κεντρική Μακεδονία η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και θα κυλήσει με λίγες αραιές συννεφιές, πρόσκαιρα λίγο πιο πυκνές τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι από διάφορες διευθύνσεις στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 17 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη υπάρχουν ενδείξεις για κάποιες τοπικές λασποβροχές μικρής διάρκειας στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα ορεινά τμήματα της Κρήτης. Τοπικές μπόρες μικρής διάρκειας ενδέχεται να εκδηλωθούν στα ορεινά της βορειοδυτικής Ελλάδας και την Πελοποννήσου. Σε αρκετές πεδινές περιοχές η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή ο ήλιος θα είναι περισσότερος στις περισσότερες περιοχές της χώρας, και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθούν κάποιες μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες μικρής διάρκειας στα ορεινά της βόρειας Στερεάς, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Τους 31 βαθμούς Κελσίου θα αγγίξει το θερμόμετρο σε αρκετές πεδινές περιοχές.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου: