Θάνατος 68χρονης κτηνοτρόφου στην Καβάλα: Στο στόχαστρο του ιατροδικαστή ένα κριάρι – Ανοιχτά όλα τα σενάρια

Θάνατος 68χρονης κτηνοτρόφου στην Καβάλα: Στο στόχαστρο του ιατροδικαστή ένα κριάρι – Ανοιχτά όλα τα σενάρια

Η γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή κάτω από ένα δέντρο κοντά στο ποιμνιοστάσιό της

Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι στο Ποδοχώρι της Καβάλας για τον θάνατο μιας 68χρονης κτηνοτρόφου που βρέθηκε νεκρή το απόγευμα της Παρασκευής (2/6) σε κοντινή απόσταση από το μαντρί της από τον ανιψιό της.

Στις Αρχές έχει σημάνει σημάνει συναγερμός καθώς αν και ο θάνατος της γυναίκας αποδόθηκε αρχικά σε παθολογικά αίτια η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε κακώσεις που παραπέμπουν σε ανθρωποκτονία.

Τα νέα στοιχεία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που πρόβαλε το πρωί της Τρίτης (6/6) η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα Mega» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο δείχνουν ότι απομακρύνεται το σενάριο της δολοφονίας και η αστυνομία να στρέφει την προσοχή της, μετά τη νέα ιατροδικαστική έκθεση, στο ενδεχόμενο να δέχτηκε άγρια επίθεση από κριάρι.

Στο στόχαστρο των ερευνών ένα κριάρι

Χωρίς να έχει αποκλειστεί ακόμη το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας, ο ιατροδικαστής ο οποίος μετέβη το απόγευμα της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος εκ νέου στο ποιμνιοστάσιο όπου εντοπίστηκε νεκρή η κτηνοτρόφος για συμπληρωματική αυτοψία, έβαλε στο στόχαστρο των ερευνών ένα επιθετικό κριάρι, περίπου 70 κιλών, που υπήρχε στο μαντρί.

Η άτυχη γυναίκα ήταν μικροκαμωμένη. Είχε ύψος 1,50 και ζύγιζε 52 κιλά. Είχε πρόβλημα οστεοπόρωσης και σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, δεν θα χρειάζονταν πολλά χτυπήματα, ούτε δυνατά για να σπάσουν τα πλευρά της και να τρυπήσουν τα πνευμόνια της.

Με δεδομένο το ύψος της γυναίκας καθώς και του κριαριού αλλά και των σημείων των χτυπημάτων που έφερε στο κορμί της (επιφανειακή ρήξη σπλήνας και κατάγματα πλευρών) εξετάζεται το ενδεχόμενο αν τα χτυπήματα τα κατάφερε το ζώο και γι’ αυτόν τον λόγο την Τρίτη θα ληφθεί δείγμα DNA από τα ρούχα και τα νύχια της, ώστε να διακριβωθεί εάν συνδέονται οι κακώσεις, καθώς και αν θα εντοπιστούν τρίχες ή DNA ζώου.

Η γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή κάτω από ένα δέντρο, περίπου 25 μέτρα από το ποιμνιοστάσιό της, έχοντας χάσει περίπου 2 λίτρα αίματος.